Search This Blog

Tuesday, June 25, 2019

Types of homeowners, that the interior designers have met

6:49 PM 0 Comments
Naturally, all homeowners (including Parc Esta’s homeowners) want their home to be the best and want the best for their home but some really throw themselves into the renovation process, others are all too happy leaving all the decision-making to their interior design. There are different type of homeowners that we have previously encountered and we are going to give some helpful advice that will help steer you towards a renovation journey that could possibly be smooth and pleasant for you and your interior design. 

Over-excited homeowner type

The kan cheong spider type of owner who are serious about their interior design but also gets hype up with their premature frenzy of looking for interior design and home inspiration. This kind of frenzy usually takes place the moment their BTO application is successful. 

Here’s our advice: 

Usually it will take up two to four years of waiting for your BTO to be completed, which could take a long time. By then, your lifestyle needs and design preferences may change along the way. On top of that, the designs that you once thought was trendy could be outdated. 


It is better to wait until the application is about a year before you start collecting your keys. Mood board with interior ideas can come after the phase so when the time comes, you can begin to give your interior design ideas of the look that you are going for. According to the feedback, the most suitable time to begin the meeting with the interior designers would be when key collection is more or less six months away, so it is futile to go knocking on their doors early. 

Indecisive homeowner

With a handful of interior styles and ideas to pick from, sometimes, it is a situation where you are spoilt for choice especially when everything looks appealing and functional. 

Our suggestion: 

You could be sway easily from your excitement, take a step back and start sorting out what are your needs and wants in your new home. Focus on your priorities (and your budget). Another way to get back on track is to speak to your interior designer for opinions since they are professionals. 

Passive homeowner

Although it is the interior designer’s job to take care of everything, but they will need some input and inspirations from you to further expand interior designers’ works. 

Our advice: 

Perhaps you trust highly on your interior designer but your interior designer are not Professor X, a mind reader. You will need to help your designer by communicating to them and tell them about your preferences and style. 


If you have ideas pinned on the mood board, share it with your designers that way they can perform better with your guidelines and preferences. At the same time, it is also the opportunity for you to assess their ability to deliver and improve on your ideas. This way you can filter out those giving you a botched job. 

Fussy and petty homeowner

There’s always petty homeowner that goes around the house with their magnifying glasses, finding minor dents or scratches here and there causing their interior designer to constantly sweat for perfection. 

Here’s our suggestion: 

With all the work that is going to the home renovation, we understand that it is almost impossible to avoid few bumps and knocks. Instead of kicking up a big fuss, prepare a big list of changes or rectifications you would like your interior designer to make. This way they can assist you in an organized manner. However, one thing to note is that nothing is perfect, learn to accept it. 

Demanding and disappointed later homeowner

Some homeowners thought that interior designers should be providing mood boards at the first meeting or responding to all queries immediately. One thing for sure is that they are holding them to an extremely high standard or service. However, if the service expectations fall short, they get upset. 


Our advice :

You could temper some of their expectations which will lead to smoother relationship with your interior designer. When the interior designer seems to be unresponsive, they are probably having some discussions with another client or attending the incident site. Understand that they are doing their very best to build up to your expectations and their dedication could serve useful when it comes handling your home renovation.

Tuesday, June 18, 2019

Datuk Lee Chong Wei, jasamu dikenang!

5:59 PM 1 Comments
Assalamualaikum, entry kali ni first time ye Deaa menulis untuk korang baca, harap dapat menambah pengetahuan korang semua. Mya pulak bagi la assignment untuk Deaa bercerita berkenaan wira badminton negara kita, Datuk Lee Chong Wei (LCW). Bila dengar je nama ni mesti kita tertunggu tunggu bila lagi perlawanan dan aksi apa yang bakal ditunjukkan oleh atlet badminton negara kita ni. Deaa kalau ada peluang menyaksikan game tu berdebarnyaa rasa macam kita pulak yang bermain kan. Unfortunately, pada tahun 2018 LCW disahkan menghidap kanser hidung, keadaan ini menganggu prestasi dan pada tarikh 13 Jun 2019 merupakan titik akhir bagi perjuangannya setelah Datuk Lee Chong Wei mengumumkan persaraannya.


Meh kita berkenalan sikit siapa sebenarnya Datuk Lee Chong Wei ni. Beliau merupakan anak kelahiran Bagan Serai Perak, mula meminati bidang badminton seawal usia 11 tahun. Starting with latihan selepas sekolah bersama coach Teh Peng Huat, bakat Lee Chong Wei mula diintai oleh Misbun Sidek dan diserap masuk kedalam squad negara semasa beliau berusia 17 tahun.

Active sejak tahun 2000, LCW mula menarik perhatian setelah layak ke final Terbuka Malaysia 2003 namun kalah kepada pemain China. Tetapi LCW tak patah semangat dan tahun berikutnya beliau memenangi Terbuka Malaysia dan Terbuka China. Perlawanan demi pelawanan mematangkan corak pemikiran and games tactic sehingga melayakkan beliau menyertai team negara ke Sukan Olimpik Athens 2004. LCW mengasah bakat dan menang macam-macam gelaran di open tournament yang disertai. Impian utama beliau nak sumbang emas pada negara dan Commonwealth Games di Melbourne menyaksikan sejarah apabila beliau membawa pulang dua pingat emas bagi kategori perseorangan dan beregu berkumpulan. Masa ni la beliau dapat World Champion pada tahun 2006 berturut-turut pada tahun tersebut.

Game Datuk Lee Chong Wei juga ditunggu tunggu apabila beliau berentap dengan seteru utamanya, Lin Dan. Banyak pertembungan mereka ni antaranya semasa Hong Kong Open 2006, Swiss Open 2008, Olympic 2008 and All England 2009. Asyik kalah je tapi LCW ni dia gigih dan akhirnya berjaya kalahkan Lin Dan masa final Terbuka All England 2011 dengan straight set.


All England dengan Datuk LCW ni macam berjodoh kuat jugak la sebab All England 2010, 2011, 2014, dan 2017 ni beliau pegang record empat kali kemenangan. Hebatnya beliau membawa sukan badminton negara di sehingga dipandang tinggi oleh mata dunia dan diiktiraf dengan anugerah Pemain Terbaik Lelaki oleh Badmintion World Federation (BWF) sebanyak lima kali bermula dari tahun 2009, 2010, 2011, 2013 dan tahun terakhir pada 2016.

Oleh kerana jasa beliau as national hero, LCW dikurniakan Darjah Setia Pangkuan Negeri (DSPN) oleh Penang’s Govenor pada tahun 2008 yang memberi title Datuk kepada nama beliau. Menerima gelaran Ahli Mangku Negara (AMN) 2006, Darjah Bakti (DB) 2009, Darjah Cemerlang Seri Melaka (DCSM) 2016, dan kurniaan terakhir dari Yang di-Pertuan Agong Muhammad V pada 2017, Panglima Jasa Negara (PJN). So nama LCW ni panjang dah. Jadi Datuk Lee Chong Wei DB PJN AMN DCSM DSPN haa gituu jenuh menyebut satu persatu ye.


Habis dah dengan career beliau kita nak tanya sikit la pasal personal life LCW ni. Sebenarnya, korang tau tak yang LCW was in a relationship with Wong Mew Choo, teammate dia. Kenal ke tidak siapa tu? Datin Wong Mew Choo ni former badminton singles player for team Malaysia. Haa tapi ada kisahnya. Mereka berpisah masa tahun 2008, kemudian bertahun kemudian reconcile balik and they were married on November 2012, had two children, Kingston 6 and Terrance 4 years old. Besar dah anak-anak mereka berdua tu. Itu kisahnya percintaan beliau bersama isteri semoga bahagia hendaknya sampai ke akhir hayat.

So semakin meningkat usia LCW dan tiba-tiba negara dikejutkan dengan berita yang beliau menghidap early stage of nasopharynx cancer. Sejak dari itu, LCW tak boleh take part dalam championships and Asian Games sebab dia kena undergo treatment dan berkurang la derita beliau selepas menerima rawatan di Taiwan. However, selepas setahun di diagnosed, Datuk Lee Chong Wei announced his retirement and ended his 19 year-long international badminton career. LCW ikut advice doctor beliau untuk berehat dari intensive training yang boleh menyebabkan risiko relapse berlaku.


Sebaknya terasa bila kita kehilangan jaguh sukan negara. Namun demi kesihatan beliau, kita sebagai rakyat Malaysia kena sokong apa pon yang baik untuk Datuk Lee Chong Wei. Deaa berharap sama-sama kita doakan agar beliau sihat dan dapat kembali ke arena sukan mungkin bukan sebagai pemain tetapi sebagai seorang jurulatih untuk membentuk lebih ramai juara dunia dari Malaysia.

Friday, June 14, 2019

Masak-memasak dengan rempah Mak Siti

1:41 PM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Mungkin ada yang sedia tahu, yang Mya ni suka jugalah bab memasak ni. Kadang-kadang, Mya buat memasak ni macam terapi stress. Membesardi asrama, Mya tak banyak kenangan belajar memasak dengan mama Mya. Tapi, bila ada masa terluang, cuti-cuti panjang, Mya suka menyibuk di dapur. Tolong tengok apa yang mama Mya masak. Growing up, Mya selalu tengok banyak jugaklah assistants mama kat dapur ni. Well, assistants dari segi rempahlah. Antaranya, rempah jenama Mak Siti. Jenama ni antara yang paling Mya ingat sebab namanya sama dengan nama mama. Mya and my dad selalu usik mama dengan jenama ni. 

DISEBALIK KEJAYAAN REMPAH RATUS MAK SITI

Pada awalnya Mak Siti ditubuhkan untuk menyara keluarga pada ketika itu secara kecil-kecilan untuk menampung kehidupan sekeluarga. Berkat usaha dan pengedaran yang pada masa itu dibuat di kampung-kampung dan bandar-bandar kecil akhirnya Mak Siti dikenali. 

40 tahun dalam pasaran, Rempah Mak Siti memang sangat terkenal di Johor Bharu. Produk yang ‘wajib’ ada didalam dapur rumah ini menjadi kesukaan ramai kerana kelainan rasanya yang bebas dari penggunaan perasa, pewarna dan juga pengawet. 


Kemunculan resepi turun temurun yang asli ini sebenarnya ada jalan cerita, pahit manis buat Puan Siti Khawa Jannah dan suaminya Tuan Mohd Hafizan Yusoff yang menyambung legasi perniagaan keluarganya. Setiap orang yang berjaya pasti ada permulaan yang hebat, cabaran yang besar dan semangat yang kuat yang ada dalam diri mereka. Menjadi pengasas produk atau jenama terkenal adalah idaman ramai orang. Tapi ramai yang tidak pasti apakah langkah pertama yang mereka perlu ambil, apakah cabaran yang akan dihadapi dan bagaimana mereka lalui semua cabaran dan halangan sehingga menjadikan mereka terkenal. 

Orang kata menjadi anak founder adalah satu anugerah! Di saat orang lain bergelut nak mulakan perniagaan tapi bagi mereka, lahir-lahir saja bisnes dah ada untuk mereka. Tapi ramai yang tak tahu betapa mereka terpaksa bergelut untuk mengembangkan bisnes milik keluarga mereka ini. 

Puan Siti dulu selalu tertekan kerana di bahunya terpikul harapan dan beban untuk memajukan bisnes keluarga sedangkan beliau tidak mempunyai pengalaman. Selepas beliau habis belajar dan terjun dalam dunia bisnes keluarga, keadaan bisnesnya adalah tidak tentu arah. Berlaku penyelewengan di kalangan pekerja dan ramai pekerja yang tidak percaya kemampuannya 

Terdetik dalam fikirannya, kenapa Rempah Mak Siti tidak mampu untuk bersaing dengan jenama-jenama lain yang berada di pasaran Malaysia dan antarabangsa. Meneruskan bisnes yang dah bertapak sejak turun temurun bukan satu tugas yang mudah lagi-lagi nak pastikan perniagaannya akan terus bertahan dan menjadi legasi satu hari nanti. 

Sampai satu tahap beliau rasakan yang sales dah stagnant, tidak ada perubahan dan beliau anggap pasaran dah mula tepu dan tiada lagi masa depan untuk perniagaannya di Malaysia. 

Puan Siti Khawa Jannah Nasuha yang merupakan Pengurus Besar Syarikat Nasuha Enterprise Sdn Bhd telah membuat pembaharuan serta penjenamaan baru rempah ratus MAK SITI daripada paket biasa sehingga sekarang diperkenalkan rempah ratus di dalam botol. 

Rempah Mak Siti adalah produk yang semulajadi, tidak mengandungi pewarna dan perasa tiruan dan sesuai bagi vegetarians. Produk utama adalah Serbuk rempah Kari Daging, Serbuk Rempah Kari Ikan, Serbuk Rempah Sup, Serbuk Rempah Sup Soto, Serbuk Rempah Rendang, Sup Tulang, Sup Punjut, Sup Soto dan Raja Sup. Kini produk rempah ratus Mak Siti ada dijual di kedai-kedai runcit, Pasaraya dan Hypermarket (TESCO, Giant, Aeon Big, JUSCO dan Mydin). 


Syarikat kini mempelbagaikan lagi jenis produk dengan menghasilkan produk rempah dalam botol seperti Emping Cili (Chili Flakes), Serbuk Cili, Daun Limau Purut, Serbuk Daun Limau Purut, Serbuk Kayu Manis, Serbuk Halia, Serbuk Lada Putih, Serbuk Lada Hitam dan Serbuk Kunyit. Produk-produk ini telah mula diperkenalkan semasa Expo MIHAS 2017 baru-baru ini dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan. 

Sebelum meneruskan legasi keluarga, Siti Khawa menimba pengalaman kerja daripada bawah. Siti Khawa pernah menimba pengalaman bekerja sebagai pelayan restoran, juga sebagai kerani di sebuah firma audit dan perakaunan. Setelah itu, Siti Khawa diberi mandat oleh keluarganya untuk meneruskan legasi keluarga.. Minat yang mendalam Siti Khawa dalam perniagaan sebenarnya timbul sejak kecil lagi. Semasa berumur sekitar 8-10 tahun, Siti Khawa telah mulakan perniagaan secara kecil-kecilan. Siti Khawa tidak perasan akan minat tersebut sehinggalah pada masa itu, Siti Khawa berniaga air dan jajan di Kawasan perumahan beliau. Perasaan berniaga pada masa itu hanyalah sekadar suka-suka. Perniagaan kedua yang diceburi adalah apabila beliau cuba berniaga keronsang dan rantai tangan dan leher yang dibuat sendiri daripada manik yang dipelajari oleh seorang kenalan. Dan perniagaan ketiga adalah apabila beliau mengambil inisiatif untuk memulakan perniagaan sebagai seorang pustakawan kerana terdapat terlalu banyak buku yang dibaca beliau kemudian dipinjamkan kepada kawan-kawannya dimana pinjaman buku tersebut memerlukan deposit. Ketiga-tiga pernigaan tersebut dilalui semasa beliau di zaman sekolah rendah lagi. 

Sewaktu mula-mula bekerja dengan Mak Siti adalah antara detik mencabar ketika itu. Beberapa situasi dimana pada ketika itu Siti Khawa masih muda dan mentah dalam selok belok ilmu perkilangan sehinggalah pengedaran. Antara cabaran lain pada ketika itu adalah untuk menjaga team yang rata-rata nya lebih matang daripada Siti Khawa pada ketika itu. 

Antara pengalaman yang tidak dapat dilupakan termasuklah penyelewengan oleh pekerja yang lebih matang daripada siti Khawa pada ketika itu yang melibatkan sejumlah amaun ratusan ribu ringgit. Walaubagaiamanapun, pengalaman- pengalaman ini yang mendewasakan siti Khawa. Atas sebab itu, siti Khawa bertekad untuk benar-benar mempelajari ilmu dan selok- belok perniagaan walau apa pun terjadi. 

Persaingan produk bukanlah perkara utama Siti Khawa. Siti Khawa akan hanya fokus kepada pesaingan yang melibatkan diri sendiri iaitu “ adakah tahun ini kita buat lebih baik daripada tahun sebelumnya”. 


Setiap kali apabila merasa mahu putus asa, sebenarnya di saat itulah saat yang kita patut bangkit dan melawan perasaan itu. Siti Khawa juga tidak gemar melayan perasaan sedih terlalu lama. “Sekiranya ada sesuatu cabaran berlaku, Siti Khawa yakin itu adalah proses pembelajaran untuk ke peringkat yang lebih baik dan seterusnya” Ujarnya. 

Perancangan mereka untuk 2019 adalah untuk memperluaskan lagi jenama Rempah Mak Siti ke seluruh negeri dan juga untuk memberi pendedahan kepada pengguna Mak Siti yang kini, mereka boleh peroleh produk Mak Siti di dalam botol setaraf dengan jenama antarabangsa. 

Monday, June 10, 2019

Reasons why Malaysia is a good travelling destination

6:27 PM 2 Comments
Assalamualaikum w.b.t. I've always tell my team that we will travel all around Malaysia first, before we start to travel overseas. Many has been asking why, despite the fact that most Malaysians were spending their week-long holidays in Korea, Japan and Europe. Long way from home, I figured, I prefer to, actually, enjoy the view in Malaysia, that is actually quite similar to the one belongs in overseas. Nevertheless, I will eventually travel overseas. As the idiom goes; 
EYES OPENED WIDE, HEART OPENED WIDER, MIND GOT WISER.

Oh, well. There are so many properties for sale in Malaysia, such as Tropicana the Residence. Some people buy property for own stay, and some buy it for investment purpose and make it into an Airbnb for travelers that visit Malaysia. To be honest, I do think Malaysia is one of the most underrated traveling destinations in the world. Well, this article will tell you the reasons why Malaysia is a good travelling destination worth a visit. 


Beautiful islands and stunning beaches

While Thailand and Indonesia are famous for their beautiful beaches, Malaysia has our own beautiful beaches as well. The eastern and western coastlines in Malaysia remain hidden. Those who enjoy sun tanning should check out The Perhentian beach and Borneo Islands where you can enjoy various water activities such as, snorkeling, kayaking, diving, and other water sports. 

The Perhentian beach is well known for their white sand. At night, you can also enjoy the lighting bonfires and crystal clear constellations. Langkawi is also well known for its beautiful beaches, duty free shopping and dining. It is an ultimate spot for a short beach vacation. 

Kg Mukut, Pulau Tioman

As for Redang beach, you might be able to spot some cute sea turtles swimming right next you. Redang beach is a beach where the turtles lay eggs on the beach. It is a much quieter beach as compared to The Perhentian or Langkawi, but it is definitely the right place for you to relax. Good for those who need a few days break from the busy city life. 

If diving is what you are looking for, do visit the Sipadan beach in Borneo, known as one of the best diving sites in the world. At Sipadan beach, you get to see things like sharks, turtles, barracudas, parrotfish and so much more. 

Interesting culture and history

Malaysia is made up of different races, where Malays make up around half the population, followed by Chinese where they make up approximately one quarter of the population, followed by the Indian community. Not forgetting the Orang Asli, also known as the indigenous in Sabah and Sarawak, where they make up around 12% of the population in Malaysia. There are many Asian ethnicity settled in Malaysia over centuries, where Islam is the official religion of Malaysia. Although Islam is the official religion in Malaysia, Christianity and Buddhism are also practiced in Malaysia. Those who are interested in religions can visit the Malacca Straits Mosque in Malacca, beautiful Batu Caves Temples, or the Catholic Memorial Pilgrimage Center in Mount Sungai Sarawak.

Bukit Tinggi, Pahang

Although Malaysia is made up of different races with different cultures and religions, Malaysia is still a harmonious country with all races celebrating different festive season together as one. No racism, just love. This is what gives Malaysia the vibrant culture and beautiful heritage that attracts many people to choose Malaysia as a travelling destination. 

Amazing nature and wildlife

Malaysia has one of the oldest tropical jungles the world. The magnificent rainforest trek in Borneo, containing Sarawak and Sabah will be a good trekking trail for those who enjoy jungle trekking.

Air Terjun Kg Asah, Pulau Tioman

For those who love to visit the caves, you can also head down to Gunung Mulu National Park, located on the island of Borneo – Miri. The Gunung Mulu cave has a history of more than 3000 years, and is popular for the incredible caverns. You could also explore the Turtle cave, known as the Wind Caves with guided tours. You might need to bring your own flashlights and insect repellents when you make a visit. If you are visiting Kuala Lumpur, you could make a day trip to Batu Caves, where it is made from limestone and offer some challenging hikes.

Tasik Cermin, Ipoh

What is the first thing that comes to your mind when you think Malaysia wildlife? Yes Orang Utans. Take a trip down to Sarawak’s Semenggoh Nature Reserve to see the amazing Orang Utans if you are interested in animals. You might be able to spot some Tapirs, wild boars, deers and monkeys. You could also take a trip to Taman Negara National Park to spot some wildlife, such as elephants, tigers, rhinoceros and so on. 

Delicious food 

As Malaysia is a multiracial country, finding food from different races is definitely not difficult. There is different food for you to choose from, ranging from the famous Nasi Lemak, to Char Kueh Tiao, to Roti Canai and so on so forth. The list will only get longer as there really is that much food for you to choose from. You will also be amazed at the different versions of Laksa you can find from different states in Malaysia. Coming to Malaysia will surely never leave you hungry.


In conclusion, Malaysia definitely makes one of the best travelling destinations in the world. Malaysia is a multiracial country with people of different races, different cultures and different religions. Malaysia is definitely a harmonious country that is worth a visit.

Tuesday, June 4, 2019

A'bloom : Koleksi terbaru Althea

3:14 PM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. It has been so long since Mya last menulis. But today I'm back sempena hari raya yang bakal tiba esok. Sementara membuat persiapan ni, Mya curi-curilah sedikit masa nak menulis. Rindu juga nak menulis sebenarnya. Asyik menghadap coding pun tak best jugak. Cuti-cuti ni, kita rehat sekejap dari tepu kerja yang tak pernah habis. So this time, Mya nak borak dengan awak semua pasal produk terbaru di bawah nama A’bloom iaitu Meringue Puff, Blackhead Blaster dan Fruit Mask Sheet.


Bila Mya dapat tahu pasal Meringue Puff ni, Mya is super excited. Mana lagi nak cari puff kecik yang boleh fit bahagian-bahagian muka yang ‘terlebih’ disapu oleh puff saiz biasa tu? Makanya, bila Althea umum nak keluarkan 2 size ‘abnormal’ untuk Meringue Puff A’bloom, Mya antara orang yang laju follow latest updates. Comel sangat weh rupa Giant Meringue Puff dan Baby Meringue Puff ni. Bila sampai tangan terus rasa macam sayang pulak nak guna. Masalah orang perempuan...

Selalu Mya rimas bila pakai puff biasa tu sebab bila nak pakai kat bahagian mata, biasanya akan nampak bercapuk. Sebab dia kira sapu rata je. Tak betul-betul dengan kulit muka. So, bila ada Baby Meringue Puff senanglah sikit kerja. Tak payah nak touch up dua tiga kali. Sama jugak dengan Giant Meringue Puff. Kalau nak blend foundation or anything kat pipi tu, biasanya kena buat tiga empat kali. Sekarang dah ada Giant-size, Mya blend dua kali lalu je kat seluruh kawasan pipi. Haa... lupa nak bagitahu. Meringue Puff berdua tu, kalau direndam dalam air, akan mengembang hingga 1.5 saiz asal tau. Hasil blend akan nampak lagi kemas and rata je kalau direndam dalam air. Kalau nak hasil yang nampak lebih matte, tak perlu rendam pun tak apa. Boleh lah cover segala adik beradik jerawat whitehead blackhead yang ada.

While we’re on the topic, awak semua mesti tak pernah jumpa blackhead blaster macam yang A’bloom punya ni kan? Unik and senang sangat nak guna. First thought? Masa mula-mula Mya tengok rupa dia, Mya teringat glue stick yang Mya selalu guna masa zaman sekolah dulu. Tapi, seriously memang senang sangat nak pakai BHA Blackhead Blaster ni. Macam pakai pemadam jenis stick untuk padam blackhead pada muka. Sapu sapu siap!


Bila bermain dengan koleksi Althea A’bloom ni, Mya rasa macam tengah baking di dapur. Mana tidaknya? Dengan meringuenya, dengan mask berwarna dan bauan buah-buahan. Making me feels like I’m in the middle of making a pavlova. Cute enough, Althea A’bloom masks were named using pun on the real fruits’ names. Water-me-long on watermelon, Avo-cuddle-me on avocado, Ac-me-peach on peach and Sparkle-me-bright for lemon lime.

Setiap mask ni pun ada fungsi tersendiri. Kalau awak nak cari untuk fungsi mencerahkan, pilih ‘Sparkle-me-Bright’. Yang nakkan muka nampak lebih bersih, boleh gunakan Ac-Me-Peach. The name itself is a pun on acne and blemish treatment mask sheet. Kulit muka terlalu kering, cuba 'Water-me-Long'. Buah tembikai sememangnya terkenal dengan isinya yang sangat menyegarkan dan sangat membantu dalam mengekalkan kelembapan. Last but not least, kembalikan keserian dan keanjalan kulit wajah dengan 'Avo-cuddle-Me'. Acewaahh. Ada gaya narrator iklan kat TV tak? 

Anyway, di kesempatan yang ada ni, Mya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri. Semoga kita berkesempatan bertemu dengan Ramadhan lagi di tahun yang lainnya. Esok nak makan tu, beringatlah ye. Makan seadanya. Jangan jadikan hari raya punca penyakit pulak tau. Salam sayang buat semua. Till next time...