Search This Blog

Monday, February 25, 2019

Bercuti ke Kuala Lumpur lebih menarik dengan Scoot!

8:00 AM 5 Comments
Assalamualaikum. Hello hello, semua! Apa perancangan awak semua untuk masa cuti sekolah kali ni? Dah ada plan ke belum? Psstt, datang dekat sikit. Sikit lagi. Sikit lagi. Hah, ni ha, Mya nak share satu berita dengan awak. Awak ada tak plan nak bercuti di Kuala Lumpur? Mya ada airline terbaik yang boleh bawak awak ke Kuala Lumpur dengan selesa. Apa dia? Scoot, of course! Kalau awak tengah cari Scoot flight untuk fly ke KL, awak tak payah cari jauh-jauh. Okay, kenapa tiba-tiba Myamention pasal Scoot ni? Bukan apa, Scoot ni actually pretty cool jugak tau. Mya pun tak pernah guna Scoot flight to Kuala Lumpur bila Mya ada plan balik ke sana, tapi bila member sendiri beritahu pengalaman dia dah try and alami sendiri keadaan dalam Scoot, Mya rasa macam best jugak Scoot ni.


So, apa yang menarik sangat Scoot ni? For starters, dia murah. Scoot ni anak syarikat Singapore Airlines, so waktu zaman dahulu kala sebelum dia ditubuhkan, orang-orang besar dalam industri dapat idea yang alangkah bagus kalau ada air carrier yang low-cost. Kita semua nak travel, siapa tak nak, kan? Cuma kadang-kadang tiket-tiket yang ditawarkan tu macam di luar kemampuan kita. So, dengan menerima loophole ini, diorang decide untuk wujudkan syarikat penerbangan kos rendah. Kira, kalau dekat Malaysia ni, dia sama taraf dengan AA. Anyways, continuing with Scoot. So, apart from it being cheap, Scoot juga ada perks dia. Member of Scoot boleh try pelbagai amenities yang diorang sediakan untuk loyal passenger diorang, termasuklah lepak dekat lounge diorang. Kalau dah melepak dekat lounge, memang macam-macam lah boleh buat, kan? Layan movie, berehat, mandi, buat kerja dan sebagainya.

Okay, kita dah cover benda yang menarik dengan Scoot, sekarang kita bercerita pasal KL pulak. Siapa tak pernah pergi KL lagi, angkat tangan? Mya bukannya boleh nampak pun apa respon awak tapi yang pasti, walaupun Mya sekarang dah menetap di KL, Mya masih tak bosan setiap kali sampai KL. KL sentiasa berkembang masa demi masa. Bersepah lokasi-lokasi menarik untuk pelancongan datang berkunjung, tak kiralah sama ada time tu awak datang sebab business trip atau awak saja-saja nak datang.

Image result for kuala lumpur

Dekat mana nak bercuti di KL nanti? Tempat wajib yang awak kene pergi sememangnya bangunan berkembar kita, KLCC. awak boleh siap naik dekat jambatan KLCC ni jugak. Oh, kalau awak rasa macam terawang-awang sikit tu, awak jangan panik pulak, itu semua sebab ketinggian. Jambatan tu pun memang akan bergoyang here and there. Itu normal. Selain daripada tu, awak boleh melepak di Dataran Merdeka, sama ada melapak dengan rakan-rakan, atau bersantai dengan ahli keluarga. Pada malam hari, baru awak boleh saksikan betapa livelynya persekitaran dekat dataran pada waktu itu.

Untuk yang ada anak, awak boleh Aquaria atau Petrosains di KLCC. Atau mungkin cuba ke Upside Down House atau KL Ice Age Alive. Nak shopping baju atau apa-apa pakaian, boleh hop-on public transport dan turun di Stesen LRT Masjid Jamek. Jakel Mall dan pelbagai pilihan lain sedia menunggu kehadiran awak di sini.

So, amacam? Awak still ada plan nak datang Kuala Lumpur? Datang je la sebab banyak tempat-tempat best dekat KL ni yang tak ramai orang tahu, so awak boleh jadi pioneer untuk visit tempat-tempat macam tu. Anyways, share la story awak travel here and there, sementara Mya nak buat senarai tempat untuk bercuti di Kuala Lumpur ni. Kalau awak pernah guna Scoot, awak boleh share jugak apa yang menarik pernah ditawarkan. Lepas ni, boleh la kita guna Scoot sama-sama.

Friday, February 1, 2019

[Lyrics] Wasted Nights - One OK Rock

9:52 PM 1 Comments
Wasted Nights Lyrics by One OK Rock, Wasted Nights Lyrics by One OK Rock

Wasted Nights Lyrics
by One OK Rock


Must be something in the water
Feel like I can take the world
Throw the weight up on my shoulders
Cause I won’t even feel the burn

Don’t be afraid to dive
Be afraid that you didn’t try
These moments remind us why
We’re here we’re so alive

Let’s live like we’re immortal
Live just for tonight
We’ll think about tomorrow, yeah
When the sun comes up

Cause by this time tomorrow
We’ll be talking ’bout tonight
Keep doing what we want, we want, we want
No more wasted nights

Rock is spinning we don't know this
Feel this room with memories
Everybody’s chasing something
But we got everything we need

Don’t be afraid to dive
Be afraid that you didn’t try
These moments remind us why
We’re here we’re so alive

Let’s live like we’re immortal
Live just for tonight
We’ll think about tomorrow, yeah
When the sun comes up

Cause by this time tomorrow
We’ll be talking ’bout tonight
Keep doing what we want, we want, we want
No more wasted nights

I don’t wanna wait I don’t want a wasted night
I don’t wanna wait I don’t want a wasted night
I don’t wanna wait I don’t want a wasted night
I don’t wanna wait I don’t want a wasted night

Let’s live like we’re immortal
Live just for tonight
We’ll think about tomorrow, yeah
When the sun comes up

Cause by this time tomorrow
We’ll be talking ’bout tonight
Keep doing what we want, we want, we want
No more wasted nights

I don’t wanna wait I don’t want a wasted night
I don’t wanna wait no more wasted nights…