Search This Blog

Tuesday, November 20, 2018

# info # libur

Hadiah istimewa buat bayi dengan Lovingly Signed

Assalamualaikum w.b.t. Salam Maulidur Rasul kepada semua pembaca yang beragama Islam dan selamat bercuti buat semua pembaca yang lainnya. For a few weeks now, ramai kawan-kawan Mya yang berkongsi berita gembira mengenai kelahiran ahli baru dalam keluarga. Apatah lagi buat mereka yang baru menyambut anak sulung. Setulus ucapan tahniah dari Mya buat teman-teman sekeluarga. Kalau dalam kalangan awak pun ada juga menyambut ahli baru, Mya ucapkan tahniah dan mengharapkan anak kecil itu membesar menjadi insan yang menyenangkan hati ayah bonda dewasa kelak.

Since kawan rapat Mya pun ada yang menyambut kelahiran, Mya dan kawan-kawan lainnya sepakat mula mencari hadiah yang sesuai untuk si ibu dan anak. Jadinya, setiap kali singgah di mana-mana pasaraya, Mya akan singgah di babies' section untuk mencari hamper atau mungkin set pakaian. Tapi, ada pula yang berkata, di usia seawal ini, bayi akan cepat membesar. Jadi pemberian hadiah seperti set pakaian macam tak berapa sesuai. Pening jugak rupanya nak memilih hadiah ni ye? Hai-lah anak. Dulu aunty pening nak pilih hadiah kahwin ayah dan ibu awak. Sekarang hadiah awak pulak.

Tapi, Mya macam terjatuh hati dengan set hadiah kat website Lovingly Signed ni. Geram je tengok set-set yang comel dalam website tu. Lagi comel sebab boleh personalized nama baby kat hadiah. Ada beberapa set yang mereka tawarkan sebenarnya. Dengan warna lembut yang sememangnya sesuai sangat utk baby. Eh, makcik baby pulak yang terlebih excited. Kalau dah comel macam ni, siapa je yang tak excited? Ini kalau tunjuk kat parents baby, mesti suruh beli jugak ni *minta-minta ayah ibu awak tak bukak post ni*


Macam yang atas ni, set ni lengkap dengan romper, selimut, bath rope dan rabbit comel. Boleh personalized nak letak nama baby. Pulak tu, dia bukan datang dalam warna biru macam di atas, tapi in three shades of blue. Memang comel. Fuhh. Excited sangat ni aunty. Baby pun belum kenal warna lagi ni. Kalau macam yang dalam gambar bawah pula, ada blanket dengan eared towel tau. Alamak, mesti comel baby aunty ni nanti kalau pakai. Eh, Ethan the Fox tu pun termasuk dalam pakej. Alahai. Aunty is melting membayangkan baby pakai set ni.


Anyway, sekarang ni aunty nak teruskan misi mencari hadiah awak, baby H. Sama-sama kita doa ibu ayah awak tak demand sangat dengan aunty. Aunty ada misi lain jugak ni selain hadiah awak. Misi kehidupan namanya. Eh, jom sambung survey and hunting baby present. Nanti aunty datang jumpa awak bawak hadiah ye baby.

No comments:

Post a Comment