Search This Blog

Monday, December 4, 2017

# makan # review

Shellout bajet berbaloi-baloi di Shell-A-Lot Bajett, Bangi


Assalamualaikum w.b.t. How was you public holiday plus weekends? Bila dah cuti panjang sangat ni, mulalah mood nak bekerja tu lambat datang. Anyway, my holidays were extremely well-spent sebab dapat jumpa kawan-kawan lama. Disebabkan nak jumpa pun jarang-jarang, kami memilih untuk mencari shellout sebagai makan malam. Punya lah banyak dugaan. Tapi, cari punya cari, finally kami jumpa jugak satu restoran shellout bajet sekitar Bangi. Shell-A-Lot namanya. Macam kiut kan nama dia? Mya pun tak tahu macam mana encik driver dan kawan-kawan cari tempat ni. Yang tahu, bila dia masuk kereta, terus je waze Shellout Bajet.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver

Shellout bajet berbaloi-baloi di Shell-A-Lot Bajett, Bangi

Arrived. Lega sebab perut dah mula bernyanyi lagu Bunga by Ara. Nasib baik encik driver tak dengar je. Anyway, the place was nice. Layanan pekerja pun baik. Bab menu paling Mya puji. Sebab jarang kita nak tengok menu presentation yang kemas dan detail untuk any restoran shellout yang lain. Siap beritahu berapa orang boleh makan, berapa jenis seafood dan berat hidangan lagi tu. Disebabkan kami berlapan, kami terus ambil set paling besar. VVIP SUPER KINGZ. Dah lah VVIP, Kingz lagi tu *lawak hambar*.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver
Ada lima pilihan perasa. Untuk set yang kami pilih ni, kami boleh pilih dua perasa yang kami mahu. Disebabkan ada orang tu yang tak makan pedas *katanya*, kami sepakat pilih Curry Butter Power dan Eggy Spicy Yummy untuk perasa kedua. Ada jugak perasa lain sebenarnya, macam : Hot Spicy Kebaboom, Black Pepper Marvellous dan Petai Spicy Meletop. Tapi, geng Mya kurang melayu. Tak makan petai kononnya. Kita layankan je lah. Oh ya. Set yang Mya pilih ni ada King Crab tau. RM 310 untuk 8 orang. Free minuman dan desserts sekali.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver
I really enjoyed the food. Sedap dan berbaloi. Lain kali boleh datang lagi dengan encik driver dan family yang lain kot. Sebab memang tak akan teragak-agak nak suggest tempat ni kat orang lain. Tambah-tambah si cerewet pun kata sedap. Memang sedap la nama dia. Takde tipu punya la wa cakap sama lu. Okey. Mya dah mula merapu. By the way, awak boleh check for more details di website rasmi mereka : http://shellalot.com.my/ atau pergi terus dengan waze Shellout Bajet Bangi. Ini Mya bagi lokasi di Maps untuk mudahkan awak juga. Anyway, thanks to encik driver yang bawakan Mya ke sana dan ambilkan segala gambar malam tu. Mya cannot move much sebab urat kaki keserimpet. Bawak family atau kawan-kawan pergi try tau. Roger and Out.

3 comments:

  1. Alaaaa sedapnya nampak mya. Dah lah lama giler teringin nak makan shell out tp xdpt2 lg ni.

    Mmg nampak kemas je presentation maknanan tu Mya. Kalau semua dah kata sedap confirm sedap lah ni.

    ReplyDelete
  2. wah kena cuba ne jarang-jarang ada menu Petai Spicy Meletop

    ReplyDelete
  3. Wow berapa rege tu .. mcm xnampak harga dia heheh xprnah lg try

    ReplyDelete