Search This Blog

Sunday, December 31, 2017

[LYRICS] A Million Dreams - Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams (The Greatest Showman)

4:00 PM 1 Comments
A Million Dreams Lyrics Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams,  A Million Dreams Lyrics Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams

A Million Dreams Lyrics
 Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams
The Greatest Showman OST

I close my eyes and I can see
The world that's waiting up for me
That I called my own

Through the dark, through the door
through the no-one has been before
But it feels like home

They can say, they can say
"it all sound crazy"
They can say, they can say
I've lost my mind
I dont care, I dont care
if they call me crazy
We can live in the world that we design

Cause every night I'm lie in bed
The brightest color fills my head
A million dreams to keeping me awake

I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all its gonna take
A million dreams for the world it's gonna make

There's a house we can build
Every room inside it fills 
with things from far away
Special things I compiled, 
each one there to make you smile
on a rainy day

They can say, they can say
"it all sound crazy"
They can say, they can say
We've lost our mind
I dont care, I dont care
if they call us crazy
Run away to the world that we design

Cause every night I'm lie in bed
The brightest color fills my head
A million dreams to keeping me awake

I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all its gonna take
A million dreams for the world we gonna make

However big, however small
let me be part of it all
share your dreams with me
You may be right, you may be wrong
To say that you brave along
to the world you see
to the world I close my eyes to see
close my eyes to see

Cause every night I'm lie in bed
The brightest color fills my head
A million dreams to keeping me awake

I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all its gonna take
A million dreams for the world we gonna make

[LYRICS] This is Me - Keala Settle (The Greatest Showman)

3:50 PM 1 Comments
This is Me lyrics Keala Settle, This is Me lyrics Keala Settle

This is Me Lyrics
Keala Settle ( The Greatest Showman )

I'm not a stranger to the dark
Hide away they say
Cause we don't want your broken parts
I've learned to be ashamed of all my scars
Run away they say
No one will love you as you are

But I won't let them break me down to dust
I know that there's a place for us
For we are glorious

When the sharpest words
wanna cut me down
I'm gonna send a flood
gonna drown them out
I am great I am proof
I am who I'm meant to be
This is me

Look out cause here I come
And I'm marching on to the beat I drum
I'm not scared to be seen
I make no apologies
This is me

Oh oh oh oh

Another round of bullets hits my skin
Well fire away cause today wont let this me in
We are bursting through the barricades
And reach above the sun we are glorious
Yeah that's what we'll become

Won't let them break me down to dust
I know that there's a place for us
For we are glorious

Look out, wanna cut me down
Gonna send a flood
gonna drown them out
I am great I am proof
I am who I'm meant to be
This is me

Look out cause here I come
And I'm marching on to the beat I drum
I'm not scared to be seen
I make no apologies
This is me

Oh oh oh oh
This is me

And I'm going on to
Nothing I'm not glorious

When the sharpest words
wanna cut me down
I'm gonna send a flood
gonna drown them out
This is great this is proof
This is who I'm meant to be
This is me

Look out cause here I come
And I'm marching on to the beat I drum
I'm not scared to be seen
I make no apologies
This is me

Oh oh oh oh

I'm gonna send a flood
gonna drown them out

Oh oh oh oh
This is me

The Greatest Showman: Realiti dalam Muzikal

1:46 PM 1 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Sebelum Mya menulis lebih panjang mengenai review filem muzikal terbaru lakonan Hugh Jackman kali ini, Mya nak minta maaf kalau terlalu banyak menulis dalam English untuk entri hari ni. I was terrified by the fact that not too many people are excited to watch the movie. Most musical movies might be lengthy and a bit boring, but I really think that people should give The Greatest Showman an exception. To be honest, Mya pun pada asalnya nak pergi tonton The Greatest Showman ni sebab ada Zac Efron dan Zendaya. Tapi sekarang, I can't really move on.

The Greatest Showman: Realiti dalam Muzikal

Mya tak akan recommend filem ni kalau awak bukanlah peminat High School Musical, Pitch Perfect, Lovestruck atau mana-mana filem musikal lain yang pernah ada di panggung. But if you are imaginative or someone who trying to find themselves, someone who needs motivation, someone who afraid to be in the crowd because you feel that you are different, grab your ticket now. This musical movie will bring the inner you to the surface. I really hope you will feel the same feeling that I have now. 
Lagu-lagu dalam The Greatest Showman semuanya memang halwa telinga dan bagi Mya, membina. Sebab sangat kena dengan tema filem ni dan pada masa yang sama, fit for all situation. Bukan semata-mata dalam filem ni je. Bila kita dengar balik lirik dan ayat dalam lagu, you can make them as your theme song, I think. Some of them are motivational, some of them are really sweet love song that you would love to serenade to your loved one.
Terlalu banyak benda yang berlaku dalam filem ni. Tapi, jalan cerita dia langsung tak serabut. Flow cerita sangat teratur, but cinematography is not my forte to be discussed. Sangat berwarna-warni. Maksud Mya, awak boleh rasa cinta, bahagia, gembira, sedih, sebak dan macam-macam lagi perasaan dalam satu masa. Macam Mya, I feel related and inspired most of the time. Keep thinking that I might be a weirdo but I'm still a human. Dan, itu mungkin kenapa Mya kata cerita ni sangat menarik dan enjoyable. And, bila dapat tahu Zendaya and Zac Efron did all the trapeze scene by themselves dan tak gunakan double stuntman langsung, lagilah buatkan Mya nak tengok cerita ni. Thrilled by the trailer, typical dreamers' traits.
Anyway, Mya tak akan paksa awak tengok filem ni. If you do, open eyes and mind, let that world take control. Who knows, maybe bila keluar nanti, awak akan rasa lebih ringan dan segar. The Greatest Showman is really the greatest show. Oklah, Mya nak bersiap untuk event ni. Roger and Out.

Tuesday, December 26, 2017

Monochrome: Fesyen tanpa mengira zaman

10:00 AM 1 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Bagi yang tidak faham atau tidak tahu apa yang dimaksudkan dengan monochrome, ianya adalah gabungan dua warna klasik iaitu hitam dan putih, yang juga merupakan warna asas dalam trend dunia fesyen. Monochrome adalah padanan dua warna spektrum bertentangan yang sebenarnya sentiasa menjadi pilihan walaupun zaman beredar dan berubah. Bagi Mya sendiri, padanan hitam dan putih ni sebenarnya mampu menghasilkan sesuatu yang sangat bergaya. 

Monochrome membentuk identiti

Baik lelaki atau perempuan, monochrome adalah pilihan yang terbaik untuk awak nampak lebih bergaya dan kemas. Dalam dunia fesyen yang kian berkembang ini contohnya, ada warna yang mungkin tidak padan dengan awak. Terlalu terang atau terlalu malap membuatkan penampilan awak nampak tidak selesa dan janggal pada tubuh. In easier words, monochrome adalah pilihan warna selamat untuk digayakan dalam sebarang majlis atau situasi. Awak yang menyarung pakaian dengan warna monochrome nampak lebih bersahaja, elegan dan yakin. 
Mungkin ada yang berpendapat bahawa hitam dan putih menghasilkan tona yang tipikal dan bosan. Tapi, dalam dunia fesyen yang sering berubah-ubah ini, Mya tak rasa itu akan menjadi masalah lagi. Lihat sahaja berapa banyak corak yang dikeluarkan demi mendatangkan kelainan dalam setiap rekaan yang memilih monochrome sebagai warna utama. Polka dot, tribal dan belang sudah cukup menampilkan sisi yang berbeza dalam diri awak.

Monochrome + warna = Fantastik!

Siapa kata awak tak boleh gabungkan monochrome dengan warna lain? Awak sebenarnya lebih bebas untuk memilih aksesori, beg tangan, scarf, or even kasut dalam warna pilihan awak. Stripe top dengan colorful bracelet menjadikan awak seseorang yang nampak mesra dan mudah didekati. Polkadot dengan floral-printed scarf menjadikan awak nampak lebih matang. Sama juga bagi si teruna. Padanan kemeja monochrome dengan seluar berwarna khaki menjadikan awak nampak lebih bergaya dan mampu menarik perhatian para gadis. Jadi, jangan jadikan hitam dan putih sebagai alasan untuk awak tidak bergaya dan nampak tidak kemas. Suit up! Roger and Out.

Wednesday, December 20, 2017

[LIRIK] Biar Cinta - Syamel

4:00 PM 1 Comments
Lirik Biar Cinta Syamel , Lirik Biar Cinta Syamel

Lirik Biar Cinta - Syamel

Kisah bermula
Saat kau melangkah jauh
Terdiam aku sedar
Engkau lah permata

Dulu kau cinta
Kabur mata tak peduli
Dan bila ku mencari
Diriku kau benci

Ku sedar diriku berdosa
Dirimu tidak ku menjaga
Hadirkanlah kemaafan di hatimu

Manakan mampu kau menanggung
Disaat tangismu selalu
tiada aku ketika itu

Biar cinta 
pergi dari diriku
tersiksanya jiwaku
Biar cinta
pertemukan dirimu
permata yang kan menyinar hidupmu

Ku sedar diriku berdosa
Dirimu tidak ku menjaga
Hadirkanlah kemaafan di hatimu

Manakan mampu kau menanggung
Disaat tangismu selalu
tiada aku ketika itu

Biar cinta 
pergi dari diriku
tersiksanya jiwaku
Biar cinta
pertemukan dirimu
permata yang kan menyinar hidupmu

Biar cinta 
pergi dari diriku
tersiksanya jiwa
Biar cinta
pertemukan dirimu
permata yang kan menyinar
hidupmu...

Team Building di Kombat Zone Paintball, Kemensah

9:30 AM 1 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Seperti yang Mya beritahu dalam entri sebelum ni, company tempat Mya bekerja baru je selesai dengan aktiviti team building di Kemensah baru-baru ini. Kena dengan tema problem-solving dan membentuk komunikasi antara ahli, kami sepakat untuk berperang peluru warna. Mya pun sebenarnya baru tahu yang dekat Kemensah ni ada kombat zone untuk paintball. Maklumlah. Selalunya google tempat makan je. Sebab tu pipi makin lebar.
marshall tunjukkan cara pemakaian dan penggunaan utiliti
Sebelum perang bermula, Marshall (penjaga kombat zone) sempat memberi arahan dan amaran tentang apa yang boleh dan tak boleh dilakukan bila dah masuk kombat zone. Masa tengok je  dia bawa keluar senapang angin tu, satu benda je yang terlintas dalam fikiran Mya: ni mesti berat ni. Semua orang pun macam tak fokus dengan penerangan marshall sebab asyik fikir yang masing-masing akan jadi mangsa, terutama geng perempuan.
geng bunga
Bila dah dapat menembak, memang macam tak ingat dunia. Seronok main target geng lawan. Tapi, sakit bila kena tembak tu, Tuhan je yang tahu. Masa tu macam ingat tak ingat je bab kena tembak sebab geram. Rasa hati nak balas balik je. Tapi, seriuslah Mya tak reti nak tembak orang dalam keadaan bergerak. Kalau sharp-shooting target tak bergerak tu, memang Mya boleh. Well, dari mula belajar main kat arcade dulu, Mya asyik main tembak zombie je. Mya mana reti nak main game racing ni.
pinjam gambar kawan kita satulah
Anyway, team Mya berjaya dapat tempat ketiga daripada empat dengan kemenangan bermaruah. Tapi, bila dah main paintball ni, mula rasa nak main arcade balik macam dulu. Seronok jugak kalau sekali-sekala jadi budak tak cukup umur ni. Boleh masuk 'To-do-list' untuk tahun 2018 nanti ni *tak sedar diri umur dah nak masuk 26 ke?* Nasiblah kawan-kawan semua dah jadi mak-mak semuanya. Kalau tak, memang Mya ajak jugak main paintball untuk next reunion *gelak kejam* So, if awak semua stay area Ulu Kelang and mencari tempat untuk main paintball dengan kawan-kawan, awak klik je maps kat bawah ni ye. Roger and Out.

Monday, December 18, 2017

DIY Drawstring Bag di Printcious.com

12:09 PM 3 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Salam hari Isnin, hari kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. Tengah lawan mood Monday Blues jugak ke tu? Kita genglah. Sep sikit. Bukannya Mya tak cukup rehat sepanjang hujung minggu ni. Tapi disebabkan badan masih sakit pasal acara team building company baru-baru ni *nanti Mya share gambar* rasa macam nak baring je. Tapi semalam, seharian baring pun macam takde improvement apa-apa. Badan lagi sakit adalah. Anyway, hari ni Mya nak share sikit pasal satu drawstring bag yang Mya tempah di Printcious.com sebulan lepas. Dah lama baru hari ni nak share, kan? Sorry. Anyway, jom kita tengok sikit beg yang Mya customized sendiri di Printcious.com ni.

DIY Drawstring Bag di Printcious.com

Sebelum ni, Mya dah pernah beritahu dalam entri ni yang Mya lagi selesa customize hadiah atau apa jenis cenderahati sendiri sebab kebanyakkan hadiah yang ada kat kedai tak kena dengan jiwa Mya. Mya sebenarnya memang nak cari something sesuatu sebagai ingatan blog Mya. Nak buat mug tu macam dah biasa sangat. Nak buat keychain, dah banyak sangat sampai Mya tak tahu yang ada sekarang ni pun Mya letak di mana. Lagipun, kalau benda saiz kecil ni, senang sangat hilang. So, Mya decide untuk customize sesuatu yang bersaiz besar terus. Dan disebabkan Mya memang suka kumpul beg, Mya terus pergi ke ruangan beg. 
Cepat jugak barang dari Printcious.com ni sampai sebenarnya. Menurut yang tertulis dalam laman web Printcious.com sendiri, proses printing dan delivery akan ambil masa dalam dua minggu. Tapi, dalam seminggu lebih je, barang dah sampai kat pintu office. Excited jugak nak pakai. Tapi, disebabkan sibuk dengan kerja dan outstation, tak sempat nak pakai beg ni langsung. Minggu lepas, masa acara team building baru ada kesempatan nak pakai. Dapatlah bawak sepersalinan pakaian, purse, DSLR body and lens dan telefon bimbit sekali. Banyak jugak yang muat, kan?

Sebenarnya, ada je jenis beg lain selain drawstring ni. Ada regular totebag, square totebag jugak. Tapi, minat Mya lebih kepada drawstring. Lepas ni, nak try customize and order barang lain pulak. Mungkin baju atau cushion atau boleh jadi phone case. Excited pulak nak main customize barang tiba-tiba. Mana tidaknya. Kalau order tak sampai dua minggu, barang dah sampai depan mata. Bila check, memang sama macam apa yang kita customize. Memang legalah. Jadinya, Mya ingat nak buat hadiah kenang-kenangan untuk pembaca setia myafarisha.com pula. Siapa yang mahu, angkat tangan!

Awak semua kalau suka main customize barang macam Mya, boleh try kat Printcious.com ni jugak. Memang Mya recommend sangat sebab Mya betul-betul punya tahap puas hati ni. Oh ya, Printcious is also available in SingaporeAustraliaHong KongCanadaPhilippines & Taiwan. You can customize gifts for him / for her dengan mudah dan riangnya di sini. Just click je kat sini: https://www.printcious.com/my dan let's do magic with our very own hands now.

Saturday, December 16, 2017

Jumanji: Welcome to the Jungle - dari sisi klasik ke moden

10:44 PM 3 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Dah seminggu since Mya last anjurkan Mystery Giveaway dan hari ni Mya kembali untuk tulis short review on latest movie on the screen, iaitu Jumanji :Welcome to the Jungle. Filem ni sepatutnya mula ditayangkan pada 21 Disember. Tapi entah macam mana, ada pengumuman yang menyatakan Jumanji: Welcome to the Jungle akan mula ditayangkan pada 14  Disember. Sejak dari kali pertama Mya tengok trailer filem ni lagi Mya dah tak sabar nak jejak filem ni. Jadi, memandangkan minggu ni pun Mya tak ada sebarang planning, Mya terus ajak geng pergi tengok.

Jumanji: Welcome to the Jungle - dari sisi klasik ke moden

Masa dalam trailer lagi Mya dah agak tertanya-tanya apa sebenarnya kelainan yang cuba ditampilkan dalam versi Jumanji: Welcome to the Jungle kali ini. Maklumlah saja. Jumanji ni kan dari awalnya lagi dah diperkenal sebagai board game. Tapi dalam trailer filem kali ni, jelas menunjukkan yang empat remaja tu disedut ke dalam video game yang mereka jumpa di dalam basement. Jadi, sebab itulah Mya jadi lagi tak sabar nak tengok filem ni. Secara keseluruhan, Mya bagi 4 bintang untuk Jumanji versi 2017 ni.
Jumanji dalam board game | Jumanji: Welcome to the Jungle 
Macam biasa, I wont comment on cinematography sebab Mya bukanlah pakar sangat pun. Tapi, dapatlah kita tengok suasana hutan dan rimba dari sisi yang lainnya. I was questioning if memang ada kawasan hutan yang cantik macam dalam filem ni. Tapi, encik driver kata memang wujud. Mya memang tak tahulah sebab tak pernah hiking unless once masa sekolah bertahun dulu.

Mya tak tahu bahagian mana paling best atau kelakar sebab throughout the film, Mya memang gelak mengekek je. Nak membayangkan Kevin Hart bawak watak serius tu dah satu hal. Dengan Jack Black lagi. Dwayne 'The Rock' Johnson tu memang macam berada dalam comfort zone dia je dalam filem ni. Sampai Mya tak tahu nak rasa cemas lebih ke nak gelak lebih.

Yang buat Mya bertambah excited is, my first ever crush in Disney Channel is there, as part of the casts and I dont even know about it. Niat asal daripada datang nak tengok Dwayne Johnson dan Kevin Hart berubah kepada nak tengok Nick Jonas semata-mata. Okey, maafkan kakak. Tapi serius. If you are looking for a movie that you can enjoy together with your friends or family this weekend, go to your nearest cinema and book the tickets to this movie now. Tak rugi duit. Memang dari mula, sampai habis, awak akan ketawa tak berhenti.
Hai Nick! | Jumanji: Welcome to the Jungle | sumber : google
Anyway, cepat ajak kawan-kawan dan keluarga pergi tonton filem Jumanji: Welcome to the Jungle ni sebelum terlambat. Be ready to enjoy dan ketawa sakan, guys. Mya nak sambung buat kerja dulu. Roger and Out.

Friday, December 8, 2017

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

2:06 PM 69 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Salam Jumaat al-Mubarakah semua. Tiba-tiba, Mya terasa nak kembali dengan giveaway special untuk semua . Boleh sertai either dengan blog post atau di instagram atau dua-dua sekali. Giveaway kali ni special sebab hadiah dia misteri sangat. Even Mya pun tak tahu apa hadiahnya. Yang pasti, satu pemenang akan dipilih dari penyertaan blog, satu lagi dari penyertaan instagram. Tapi, lagi ramai yang join, bilangan pemenang mungkin akan ditambah. Hadiah dia worth RM100 SETIAP SATU BOX, tau. Jadi, lagi ramai yang join, lagi besar peluang awak untuk menang. 

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Monday, December 4, 2017

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!

12:30 PM 5 Comments
 giveaway
 Hai awak, blogger yang hebat tu ~
Kami adik beradik Ema & Lisa dari lubukseni.com Actually buat giveaway ni sempena meraikan follower blog. Kami nak bagi 5 HADIAH MENARIK yang pastinya limited edition. Nak tahu apa hadiahnya? Ahjom tengok entry giveaway ni.
sejuksedap lawa cara moden
SEJUK SEDAP ialah sabun daripada bedak sejuk. Diuli, digolek & dilambung sampai jadi sabun, menggunakan 10 bahan semulajadi. Sejuk di muka & sedap bila digunakan. Nak tahu lebih lanjut, ahjomm kita skodeng pebenda la sabun ni [tekan sini]
Eh, ada lagi! 
Follow @SEJUKSEDAP , lebih 470 testimoni letops pom². Ema sendiri guna, sebab tu teruja sangadd nak kongsi manfaatnya.  Tengok muka sendiri pun jatuh chenta. 
sejuksedap lawa cara moden
Dulu, nenek moyang amalkan terapi bedak sejuk nak jaga kulit. Mujur bedak dah tukar ke sabun. Makanya, Sabun Bedak Sejuk SS lebih mudah, cepat & berkesan. Sesuai untuk supermom & busymama melayan petua moden untuk menjaga kulit luaran. 
Krim Awet Muda WD pelik sikit. Calit kat nadi, tapi kesannya sampai ke muka. Uols patut cuba kalau ada masalah kulit disebabkan hormon dan toksin. Krim ni dapat merawat kulit dari dalaman, sedar² wajah makin berseri, memancarr bak bintang kejora.

Okke la, tu aje bebelan. Panjang berjela, nanti tertido plakk membacanya. Hihi. Apepun, semoga uols dipermudahkan urusan & hepi selalu. Aminn. 
TQ sudi join " Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn! ". Hadiah boleh tengok kat entry asal, memang gojes leleh. Moga uols antara 5 peserta bertuah.

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

10:28 AM 8 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Jom kita join Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi ni. Mya suka tengok blog beliau. Sebab nampak kemas dan teratur. Bila tengok blog sendiri, macam nak tampar-tampar je muka ni. Tak tahulah antara malas atau tak rajin. Malu je nak bagitahu orang yang Mya ni programmer kalau tengok template blog sendiri. Anyway, kawan-kawan yang lain pun boleh join giveaway ni dengan klik pada banner di bawah ni sebelum 20 Disember ni ye. Jom join cepat-cepat. Roger and Out.

Shellout bajet berbaloi-baloi di Shell-A-Lot Bajett, Bangi

10:21 AM 3 Comments

Assalamualaikum w.b.t. How was you public holiday plus weekends? Bila dah cuti panjang sangat ni, mulalah mood nak bekerja tu lambat datang. Anyway, my holidays were extremely well-spent sebab dapat jumpa kawan-kawan lama. Disebabkan nak jumpa pun jarang-jarang, kami memilih untuk mencari shellout sebagai makan malam. Punya lah banyak dugaan. Tapi, cari punya cari, finally kami jumpa jugak satu restoran shellout bajet sekitar Bangi. Shell-A-Lot namanya. Macam kiut kan nama dia? Mya pun tak tahu macam mana encik driver dan kawan-kawan cari tempat ni. Yang tahu, bila dia masuk kereta, terus je waze Shellout Bajet.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver

Shellout bajet berbaloi-baloi di Shell-A-Lot Bajett, Bangi

Arrived. Lega sebab perut dah mula bernyanyi lagu Bunga by Ara. Nasib baik encik driver tak dengar je. Anyway, the place was nice. Layanan pekerja pun baik. Bab menu paling Mya puji. Sebab jarang kita nak tengok menu presentation yang kemas dan detail untuk any restoran shellout yang lain. Siap beritahu berapa orang boleh makan, berapa jenis seafood dan berat hidangan lagi tu. Disebabkan kami berlapan, kami terus ambil set paling besar. VVIP SUPER KINGZ. Dah lah VVIP, Kingz lagi tu *lawak hambar*.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver
Ada lima pilihan perasa. Untuk set yang kami pilih ni, kami boleh pilih dua perasa yang kami mahu. Disebabkan ada orang tu yang tak makan pedas *katanya*, kami sepakat pilih Curry Butter Power dan Eggy Spicy Yummy untuk perasa kedua. Ada jugak perasa lain sebenarnya, macam : Hot Spicy Kebaboom, Black Pepper Marvellous dan Petai Spicy Meletop. Tapi, geng Mya kurang melayu. Tak makan petai kononnya. Kita layankan je lah. Oh ya. Set yang Mya pilih ni ada King Crab tau. RM 310 untuk 8 orang. Free minuman dan desserts sekali.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver
I really enjoyed the food. Sedap dan berbaloi. Lain kali boleh datang lagi dengan encik driver dan family yang lain kot. Sebab memang tak akan teragak-agak nak suggest tempat ni kat orang lain. Tambah-tambah si cerewet pun kata sedap. Memang sedap la nama dia. Takde tipu punya la wa cakap sama lu. Okey. Mya dah mula merapu. By the way, awak boleh check for more details di website rasmi mereka : http://shellalot.com.my/ atau pergi terus dengan waze Shellout Bajet Bangi. Ini Mya bagi lokasi di Maps untuk mudahkan awak juga. Anyway, thanks to encik driver yang bawakan Mya ke sana dan ambilkan segala gambar malam tu. Mya cannot move much sebab urat kaki keserimpet. Bawak family atau kawan-kawan pergi try tau. Roger and Out.