Search This Blog

Thursday, November 16, 2017

# hiburan # review

Wira Bumi bersatu tenaga dalam Justice League

Assalamualaikum w.b.t. I'm back with my new review on the latest movie in the town: Justice League. Pengikut setia siri DC pasti tahu dalam filem Batman V Superman: Dawn of Justice yang dulu, Superman akhirnya mati dan ada yang sangka dia dah kembali semula ke planet asal dia dan macam-macam lagi. Jadi, apa yang boleh Mya katakan, opening siri DC Comics terbaru iaitu Justice League kali ini pun semestinya berkisar kekacauan selepas ketiadaan hero dunia tu. Just, Mya terfikir, why people cant stay being nice to each other, kan?

Wira Bumi bersatu tenaga dalam Justice League

Okey, back to the movie. Justice League. Not much I can say, sebab bila bercerita lebih-lebih, akan membawa kepada spoiler. And to those yang belum pergi tonton filem ni, yang sebenarnya dah mula ditayangkan sejak malam tadi, that is a bad move and people gonna hate me for that. Tapi, apa yang Mya boleh cakap, this one is worth to watch and you will seriously enjoy the movie. Not much of fighting scenes, tapi I really do love the cinematography and the cold jokes dalam filem ni. 3 and a half out of 5 stars for this one, maybe.
Oh, ya. Mya nak selitkan sekali nama watak-watak yang ada dalam filem DC terbaru ni. Mungkinlah awak kenal dengan tiga watak yang tengah tu. Tapi, ramai je yang bertanya dengan Mya, siapa yang lagi dua tu? Apa peranan dia dalam cerita ni? Ni haa. Mya dah bagi nama. Jangan tanya peranan. Yang tu, sila tonton sendiri. Dari mana datang ke, macam mana wujud ke, apa kaitan ke, semuanya ada diterangkan dalam filem. Go and watch the movie faster-lah. Okey, just kidding.
By the way, the tagline for this movie really moves me. "You cant save the world alone." Well, betullah tu. Masa nilah, Mya mula teringat my big team yang always have my back. Like we can read each others' mind, semua pergi tengok movie ni malam tadi, di tempat yang berlainan, tanpa dirancang. Sayang korang to the moon and back-lah. I tetap nak jadi Gal Gadot tau. You guys ambillah yang lain tu. Padahal, semua orang tak sabar nak pergi tengok. Sebab tu semua pergi semalam, kan? Anyway, kepada yang belum tengok, cepat-cepat pergi tengok. Mya nak sambung buat kerja ni. Roger and out.

3 comments:

  1. Kalau miza nak bawak afiq ok kew mya? Adoi si kenit tu pulak beria nak tengok

    ReplyDelete
  2. kalau ikutkan , dia rate P13 . tapi , mya tgk ade je bwk anak masuk wyg . afiq pun kecik lagi . ikut wayang jugak la kalau dia bagi lepas .

    ReplyDelete
  3. hmmm tak sempat lg nak pegi tgk.

    ReplyDelete