Search This Blog

Tuesday, November 7, 2017

# makan # review

Menangi selera di Grafa SS15 Subang

Asssalamualaikum w.b.t. Buat apa tu? Tengah berkira-kira malam ni nak makan apa ke? Mungkin nasi. Mungkin western food. Atau mungkin burger. Kalau awak masih keliru dan awak tinggal dalam kawasan Kuala Lumpur ke Shah Alam, mungkin awak boleh panjangkan langkah ke Grafa SS15 Subang yang semestinya menawarkan pelbagai pilihan makanan daripada seleksi nasi ke western dan burger. Mya pun sebenarnya baru pertama kali ke Grafa SS15 Subang ni pada hari Ahad lepas dan seriously puas hati.

Menangi selera di Grafa SS15 Subang

Yang dalam gambar di atas ni adalah Supreme Grill. Daripada namanya pun kita dah boleh agak apa yang ada dalam satu set hidangan ni. All grilled with mashed potatoes at the middle. Gravy dia pun sedap memang kenyang. Set ni sebenarnya boleh dikongsi seramai 3-4 orang. Ada 2 Lamb Chop, 2 Beef Ribs, 2 Beef Steak, 3 Jumbo Sausage, 4 Hamlets dan 3 Chicken Wings.
Yang atas ni pulak Beef Burger. Double patty dengan triple layer of cheese gitu. Patty dia pulak mmg full and homemade. Siap ada add-on dengan fries and chopped bacon lagi tu. Berbaloi dengan harga dia. Agak pricey tapi memang serius kenyang terlajak. Tak ada rasa menyesal atau rugi langsung.

Oh, hampir terlupa pulak. Grafa ni bukak setiap hari kecuali hari Selasa tau, dari jam 12 tengah hari sampailah ke 12 tengah malam. Awak boleh waze je location Grafa ni or gunakan map yang Mya dah sediakan ni. Anyway, selamat menjamu selera ye, uolls.

4 comments:

  1. Banyaknya portion makanan!! Siqah tinggal dekat Shah Alam tapi tak pernah lagi pergi sini. Nak kena singgah lah nanti di saat tengah lapar gila. Hihi.

    ReplyDelete
  2. Oit terliur tgk haa. Nampak sedap semuanya tu.boleh terjah nanti.

    ReplyDelete
  3. Perghhh mengancam beef burger tu. Nampak sedap bangatt hehee. Dah la besar. Kenyang sekali makan tu hahaha

    ReplyDelete
  4. Mak aii, tergoda sudah. Nanti kena ajak encik suami mampir sini.

    ReplyDelete