Search This Blog

Monday, May 29, 2017

# makan # review

Pilihan menyelerakan di Restoran Ikan Patin Kg. Baru

Tak puas. Memang rasa tak puas bila makan di Restoran Ikan Patin Kg Baru pada hari Khamis yang lepas. Sebab apa? Sebab sedap sangat. Memang rasa nak menambah berkali-kali. Kena betul dengan selera Mya yang sukakan resepi ikan patin masak tempoyak asli dari Pahang. Tak rugi Mya datang mencuba selera baru di Restoran Ikan Patin Kg Baru ni. Rasa nak lagi.

Pilihan menyelerakan di Restoran Ikan Patin Kg. Baru


Patin Gulai Tempoyak | Restoran Ikan Patin Kg. Baru

Selain ikan patin masak tempoyak, ada banyak lagi hidangan lain yang disediakan oleh pihak restoran untuk para pelanggan yang datang menjamu selera di Restoran Ikan Patin Kampung Baru ini. Dari ikan bakar, masak lemak hinggalah ke hidangan ayam goreng kunyit kegemaran adik Mya, semua ada disediakan dalam pakej buffet di sini. Sampai rambang mata Mya nak pilih lauk. Nyaris buat keputusan nak makan nasi sahaja *over sangat kakak oi* Overlah sikit sebab Mya ke sana dengan hanya berjalan kaki. Tak susah pun nak mencari kedainya. Hanya lebih kurang 8 minit sahaja berjalan kaki dari Stesen LRT Kampung Baru. Sampai je kedai, bau makanan dulu yang sapa hidung. Terus rasa tak sabar nak makan.

Ikan Bakar | Restoran Ikan Patin Kg. Baru

Ayam Goreng Kunyit | Restoran Ikan Patin Kg. Baru

Kangkung Tumis Belacan | Restoran Ikan Patin Kg. Baru

Kerabu Taugeh | Restoran Ikan Patin Kg. Baru

Sempena bulan Ramadhan ni, Restoran Ikan Patin Kampung Baru menawarkan pakej buffet berbuka puasa yang sangat membuka selera dengan harga hanya RM65 bagi seorang dewasa dan RM30 bagi seorang kanak-kanak. Memang tak rugi sebab pilihan makanannya pelbagai dan tak terhad kepada masakan ikan patin sahaja. Well, manalah tahu kalau-kalau dalam kumpulan awak ada yang tak sukakan ikan patin atau sesetengah jenis makanan, kan? Pencuci mulutnya pun sedap-sedap semua. Buah-buahan ada, pudding dan agar-agar ada, kuih-kuih tradisional pun ada. Kalau nak demand masakan ala carte pun boleh sahaja. Pilih je dari seleksi menu yang disediakan.


Cerita panjang pun bunyi macam exaggerate sangat kan? Tapi, kalau tak percaya, awak boleh ajak kawan-kawan dan cuba sendiri di Restoran Ikan Patin Kampung Baru ini. Kalau nak reserve tempat awal-awal pun boleh. Hubungi terus pemilik restoran iaitu Encik Kamarul di 0182916250. Kalau nak pergi terus, just bukak apps Google Maps dan masukkan alamat di bawah ni:

63D, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru.

atau klik je Google Maps di bawah ni.



Selamat menjamu selera 😋

2 comments:

  1. Sedap2 menunye... Akak x makan patin tp en suami mkn.. dulu2 pernah try masak sekali.. tp tak menjadi.. ngeeeee..

    ReplyDelete