Search This Blog

Monday, March 13, 2017

# info # review

Patut ke pilih hard drive Adata?

Stress betullah dengan external hard disk lama Mya ni. Pantang usik sikit, terus disconnected dari PC or laptop. Sikit je tu. Kalau banyak, mungkin undetected terus selama-lamanya. Tapi, biasalah kan? Dah sebut awal-awal lagi. Barang lama. Memanglah ada masalah. Bila transfer file pun lambat je. So, sambil-sambil tunggu masa nak keluar dengan kawan-kawan lama tadi, sempatlah google latest hard drive yang ada sekarang. Ternampaklah dekat list ada Adata - 11 Street MY. Since, ada kawan-kawan yang pernah guna servis platform ni before, Mya pun klik  je lah link Adata - 11 Street MY tu.

Terbaik. Macam-macam jenis hard drive and flash drive ada. Tapi yang paling Mya suka adalah flash drive Jewel dari Adata ni. Comel and unik sangat. Dahlah flash drive ni warna merah and hitam. Rasa hati macam nak beli je dua-dua warna. Boleh buat koleksi or hadiah. Nak simpan pun senang. Letak je dalam coin purse tu. Kalau nak stay plugged kat laptop pun tak ganggu ruang .

Hard drive Adata | Sumber gambar : Adata - 11 Street MY

Hard drive dia pulak Mya tengok macam trendy jugak. Corak-corak askar gitu. Tapi, yang buat Mya suka dengan hard drive Adata ni bukan sebab corak tu. Tapi, sebab hard drive jenama ni jenis tahan lasak. Dahlah Mya ni jenis perangai letak je semua barang dalam satu beg, angkut ke sana ke mari. Kadang-kadang tu, kalau malas nak berat beg, main tinggal je atas meja. Bercuti lama sikit, balik-balik tengok hard drive dah berhabuk. So, bila tengok yang hard drive Adata ni jenis shockproof, waterproof and dustproof *berapa banyak proof daa~*, memang sesuai sangat la untuk Mya. Dah lah transfer rate cecah 5 gbps . Double times suitable for me yang kelam kabut, ganas, and ikut suka ni.

Hard drive Adata | Sumber gambar : Adata - 11 Street MY

So, sementara harga barang Adata kat 11 Street tengah best ni, Mya nak grab satu jugaklah. Hard disk dah nyawa-nyawa ikan ni. Tahap memang wajib beli hard disk baru. Kalau awak nak jugak, google or klik je Adata - 11 Street My.

1 comment:

  1. haah comel flash drive tu! senang nak dibawak hehe. best shopping dekat 11 street nie tau :)

    singgah klik nuffnang :) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/10-perkara-tentang-apple.html

    ReplyDelete