Search This Blog


Kekal selesa dalam gaya dengan tudung Tia Lovely

Dari dulu lagi, Mya lagi senang sarung square scarf je kat kepala. Pin satu kat leher, dua lagi kat bawah in straight line. Kalau tanggal, boleh terus sarung balik. Tapi, bila pakai tudung bawal ni, satu je masalahnya. Muka jadi macam makcik-makcik sangat. Dengan pipi dan double chin yang tak tahu nak sorok kat mana lagi dah. Bila pakai Pucci or Satin pulak, tudung sampai ke London dulu sebelum tuan *if you got what I meant* Then one day, my friend suggested to me to try pakai Tia Lovely Bawal Premium ni. I was like, "Apa yang best? Mahal pulak tu." RM 39 for graduate tanam anggur like me, memanglah mahal. Tapi, at the end, I persuaded myself untuk try je beli Tia Lovely ni.

Kekal selesa dalam gaya dengan tudung Tia Lovely


Corak yang printed on Tia Lovely ni sangat eklusif and limited edition tau. Selama hampir setahun Mya sarung their square scarves, memang tak pernah lagilah jumpa orang pakai tudung dengan corak yang sama. Well, you know how people selalu cakap yang perempuan tak suka orang pakai baju yang sama dengan dia, unless planned. Macam bridesmaid ke. Okey, tak kisahlah. Tapi, memang tak pernah nampak lagi.

Tia Lovely | Siap ada kotak uolls.

Yang paling penting, Mya dah tak payah risau nampak batang leher under cahaya matahari. Sebab tudung Tia Lovely ni kainnya tebal, tapi tak panas. And, if you stay dalam bilik berekon, tudung ni pun ikut sejuk sekali. Sound funny, tapi in some occasion, benda tu berguna. Tambah pulak dengan bidang 45" Tia Lovely ni macam bidang 48". Depan belakang elok tertutup. Bab kedut pun tak payah nak fikir sangat. Tak cepat kedut pun tudung Tia Lovely ni.

Walaupun jenis kain dia licin, tudung Tia Lovely ni bukan jenis banyak bergerak tau. So, bila pakai tudung dia, Mya dah tak perlu nak self-conscious sangat. Berhati-hati in everything. Sampai nak makan pun takut-takut. Bercakap pun macam nak tak nak. Takut tudung pergi Germanlah kononnya. Bergambar pun muka ketat je. No no no. Itu kisah lama. Sekarang ni, nak bersorak tengok bola pun tak ada hal. Nak makan menganga luas-luas pun tak ada hal *contoh je tu*

Pergi bercuti pun wajib bawa tudung Tia Lovely

So, sekarang ni awak semua dah nampaklah kenapa Mya so in love dengan tudung-tudung dari Tia Lovely ni kan? Tipikal perempuanlah nak bergaya kan? Tapi, Mya lagi suka bergaya dengan selesa. Oh ya. Kalau awak nak tengok koleksi-koleksi Tia Lovely yang always cantik ni, pergi usha Instagram @anemscarves cepat. Mya selalu borong dengan dia sebab service dia best. Awak trylah pulak.

5 comments:

  1. Macam licin jerr material tu ... tak pernah dengar hii .banyak sangat brand tudung

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik tudung ni. Siqah prefer shawl nanye. Suka juga dengan square scarf sebab senang nak pakai kan. Siqah usha nanti IG shop tu :)

    ReplyDelete
  3. Wah macam cantik jer ni..boleh try gak nanti

    ReplyDelete

Copyright © 2015 Mya Farisha
| Distributed By Gooyaabi Templates