Search This Blog

Wednesday, March 8, 2017

# hiburan # info

Drama adaptasi novel Pembancuh Kopi Mr. Vampire di HyppTV

Hype and Excited. Ini perasaan Mya sekarang since tinggal seminggu sahaja lagi sebelum a new drama bermula. And what makes me feeling so high is drama ni sebenarnya adaptasi novel favorite Mya iaitu Pembancuh Kopi Mr. Vampire. Mula daripada hari penulis novel ni beritahu yang her novel sedang dalam rundingan dan mungkin akan diadaptasikan ke drama TV lagi Mya dah excited. Sebab apa? Sebab drama ni berada di bawah tangan director berbakat besar Eyra Rahman yang dah pilih Ungku Ismail and Nazeera Sardi sebagai pelakon utama drama Pembancuh Kopi Mr. Vampire ni. *happygulingguling*


Mengenai Novel Pembancuh Kopi Mr. Vampire

Penulis : Aii Fariza
Nama watak utama : Nuzul Filzah, Alif Irsyad
Jumlah Muka Surat : 712

Mengenai Drama Pembancuh Kopi Mr. Vampire

Pelakon : Ungku Ismail , Nazeera Sardi, Sharifah Shahora, Aizat Hassan
Siaran : HyppTV
OST : Bukan Aku (Tasha Manshahar)
Tarikh mula siaran : 15 Mac 2017

Sinopsis Novel :
Nuzul Filzah, gadis kampung, dalam takdir hidup yang agak menduga, bertemu dengan jejaka sombong bernama Alif Irshad, yang mana sebenarnya rakan kongsi majikan tempat dia bekerja. Pertemuan demi pertemuan membuah bibit cinta antara mereka. Namun, kehilangan Nuzul secara tiba-tiba membuatkan Alif Irshad penasaran.

sumber : instagram Nazeera Sardi

Sumber : instagram Nazeera Sardi

Tak sabar nak tengok novel cik Aii ni kat muka TV. Hope tak ubah banyak sangat dari jalan cerita novel. Tak tahu kenapa, but to be honest, I am as anxious as she is. Maybe sebab everything mengenai drama ni is bae. Favorite novel, favorite director, favorite casts and favorite song as the OST. Nak tahu lebih panjang mengenai novel ni, boleh baca sinopsis lebih panjang kat blog Aii Fariza sendiri.

No comments:

Post a Comment