Search This Blog



Cinta Syafiq Kyle hanya untuk Mawar

Sekali sekala buat tajuk kontroversi. Jangan marah aaa~ Siapa geng dengan Mya layan drama Suamiku Paling Sweet setiap petang Isnin hingga Khamis? Meh Mya nak bagi flying kiss. And pada masa sama, Mya nak ucapkan tahniah untuk penulis ANJELL kerana satu lagi novel beliau sudah diadaptasikan kepada drama. Agak lambat sebenarnya entry ni sebab hari ni dah masuk episod ke 19 drama ni kat TV3. My life was a bit hectic lately *buat muka minta kesian* Tapi, pilihan pengarah drama ini iaitu my everlasting favorite actor, Zulhuzaimy memang tak salah apabila gandingan Mawar Rashid dan Syafiq Kyle cukup menjadi di layar.


Sekarang ni, asal scroll je Instagram kat bahagian Discover, mesti akan naik part atau scene yang bersemut bergula dari drama ni. Boleh dikatakan lapan dari dua belas thumbnails di bahagian tu, semuanya berkaitan drama Suamiku Paling Sweet. Yang dah tengok pun, Mya akan ulang dua kali. Untuk puaskan hatilah kononnya. Almaklumlah. Encik suami yang sweet dan hanya cintakan isterinya seorang saja. Tak dapat in reality, berangan or tengok dalam drama pun jadilah.

My most favorite character dalam drama ni sebenarnya adalah Hafiey. Although it's a bit different berbanding novel *umur Hafiey should be 5, bukan 7* tapi lakonan yang dibawa oleh adik comel Nik Adam Mika memang selalu buatkan Mya senyum sendiri. Mana tidaknya, dahlah digandingkan dengan mummy dan daddy yang comel dan segak. Dengan keletah dan ragam yang buas dan pelbagai akal pulak tu. This boy really deserves triple thumbs up *please include ibu jari kaki*


Permainan watak memang menjadi sangat. Syafiq Kyle sebagai Izz Haikal, si suami yang sweet and considerate, Mawar sebagai Qisha Iriz, gadis muda yang dipaksa kahwin, Fazren Rafi dan Aedy Ashraf sebagai adik beradik yang sangat supportive sampai everybody puji and suka sangat-sangat dan, yang paling penting peranan Natasha sebagai Maya. Memang asyik kena sumpah seranah je watak ni. Nampak tak betapa menjadinya watak masing-masing?

Anyway, good luck for both my sweet Mekwa and hero malaya Syafiq untuk next project. Semoga akan terus berjaya dan bertahan dalam bidang lakonan yang awak berdua ceburi ni.

1 comment:

Copyright © 2015 Mya Farisha
| Distributed By Gooyaabi Templates