Search This Blog



Cara Subscribe HyppTV di Telefon

Geram betullah sebab tak dapat tengok drama yang Mya asyik tunggu-tunggu sebab tak ada HyppTV kat rumah. Dah masuk episod kedua dah pun. Terlepas nak tengok hero kegemaran Mya berlakon jadi serba tak kena macam dalam novel. Bila nampak orang share yang mereka dapat tengok, lagilah geram. At last, Mya install jugak aplikasi HyppTV di telefon Mya. Mudah sangat rupanya. Ingatkan banyak benda remeh yang nak kena buat sebelum dapat tengok. Klik klik klik, terus dapat tengok muka Ungku Ismail dan Nazeera Sardi kat screen telefon.

Cara subscribe HyppTV di telefon


Mula-mula, install je aplikasi HyppTV kat smartphone awak. Just bukak PlayStore dan search 'HyppTV'. Akan ada dua aplikasi dengan nama sama. Bezanya cuma satu untuk smartphone biasa dan satu lagi untuk tablet. Pilih yang mana awak nak guna. Download dan tunggu sampai installation selesai. Kemudian, klik je apps tu untuk start next step.

Install dan login | Cara subscribe HyppTV di telefon

Ok, now kita register ID pulak. Kalau login guna Facebook, lebih mudah. Seterusnya, cuma perlu register nombor telefon dan emel je. Mudah sangat. Bila dah settle hal login, awak akan terus dapat masuk ke main page untuk pilih channel bawah HyppTV yang awak nak. Kalau macam Mya yang nak tengok drama melayu, Mya pilih siaran HyppSensasi. Klik je kat logo HyppSensasi tu.

Pilih siaran dan beli | Cara subscribe HyppTV di telefon

Nampak tak senarai rancangan yang ada dalam HyppSensasi ni? Memang best tau semuanya. Memang tak rugi, walaupun kena beli siaran ni sebelum dapat tengok. Anyway, untuk beli siaran ni, klik je button 'BUY' yang kat sebelah logo tu. Ada a few selection yang dia beri. Sama ada nak langgan semua channel dalam HyppTV untuk RM 1.00 sehari atau langgan siaran HyppSensasi sahaja selama 30 hari dengan hanya RM 6.00. Of course, Mya pilih HyppSensasi untuk RM 6.00/30 hari.

Bayar dan Submit | Cara subscribe HyppTV di telefon

Ada beberapa kaedah pembayaran yang kita boleh pilih. Bagi Mya, kalau tak nak pakai Visa card atau sememangnya awak tak ada Streamyx, bayar je guna bill Digi atau Umobile. Kalau tak ada jugak, tumpang je bill kawan-kawan yang ada. Jangan lupa bayar pulak. Dah syok tengok, buat-buat lupa pula, kan? Nanti dia akan suruh masukkan nombor  telefon untuk kod pengesahan subscription.

SELESAI!

Sekarang dah bolehlah nak tonton segala drama yang ada dalam HyppSensasi ni. Banyak jugak drama melayu yang menarik perhatian Mya. Okey. Mya nak sambung layan drama Pembancuh Kopi Mr. Vampire dulu. Bye~ Adios

1 comment:

Copyright © 2015 Mya Farisha
| Distributed By Gooyaabi Templates