Search This Blog


Bercuti lebih, bayar kurang dengan Traveloka Sale-abration

Senangnya dalam hati, kalau dapat bercuti. Seperti dunia, ana yang punya. Wuhoo! Amboi, sukanya Mya hari ni! Sampai menyanyi-nyanyi. Ada apa-apa berita gembira ke? Nak bercuti ke mana pulak tu? Mestilah seronok kalau dapat bercuti di destinasi idaman. Mya dah lama sangat nak pergi ke Sabah and bercuti di pulau-pulaunya yang cantik tu. Tapi, faham-faham sajalah. Tiket flight je pun dah buat Mya sesak nafas. But, now! One of the hundreds reason why I love March, selain dari ianya bulan kelahiran Mya, is, it’s Traveloka Sale-abration time. Apa yang best sangat dengan Traveloka Sale-abration ni sampai Mya menyanyi bagai? Meh dekat sikit. Mya nak cerita. 

Bercuti lebih, bayar kurang dengan Traveloka Sale-abration

Bercuti lebih, bayar kurang dengan Traveloka Sale-abration


Sebelum Mya nak bercerita panjang pasal Traveloka Sale-abration ni, Mya nak cerita pasal Traveloka ni dulu. To be honest, sebelum ni, Mya akan buka dua atau tiga tab pada browser untuk one single trip. Contohnya, Mya nak ke Pulau Langkawi. Mya akan buka dua tab untuk flight reservation. Satu tab lagi untuk booking hotel room. Tapi, bila dah kenal Traveloka ni, Mya cuma perlu login into my account dalam laman web Traveloka dan settlekan semua urusan penerbangan dan hotel kat dalam satu laman web je. Now, lebih mudah. Gunakan app Traveloka dalam smartphone je. Login, reserve and settle!

Tak perlu risau pasal harga atau credibility Traveloka ni. Sebab, mereka ni merupakan salah satu daripada leading online booking platforms dalam seluruh Asia Tenggara ni. Apa harga yang ditulis dalam website Traveloka, itu sajelah jumlah yang perlu awak bayar nanti. Finalized. Tak ada hidden charge tau. Jadi, awak boleh jalankan urusniaga tanpa rasa was-was. In easier words, what you see is what you get. Eh, rasa macam guna ayat programmer pulak. Kekonon~

Why such a fuss about Traveloka Sale-abration?

Bercuti lebih, bayar kurang dengan Traveloka Sale-abration


Mestilah kita kena kongsi berita dan benda best dengan semua orang. Barulah jadi lagi gempak, lagi meriah. Lagipun, bila lagi nak merasa naik flight dengan kadar serendah RM 40 je ke destinasi pilihan awak seluruh Malaysia ni kalau bukan dengan Traveloka Sale-abration? Sebab tu, bila dengar je ada deal terbaik macam ni, memang buatkan Mya rasa nak menari cucuk langit sekarang jugak. Eh, nanti kejap! Cerita belum habis lagi. Untuk penerbangan ke luar negara pun ada jugak tau. Nak pergi mana? Ho Chi Minh? Jakarta? Bangkok? Sampai ke Hong Kong pun ada jugak. Pilih je destinasi yang awak nak kat website Traveloka Sale-abration tu.

Bercuti lebih, bayar kurang dengan Traveloka Sale-abration

Feeling excited? Yes, I know you are. Because I am, too. Tapi cerita tak terhenti sampai di situ. Tadi kita dah selesai bab tiket flight, kita settlekan bab hotel pulak. Benda penting juga ni. Especially, kalau bercuti di luar negara. Kalau tak, nak tidur kat mana, kan? Tapi, jangan risau. Sebab Traveloka ada lebih 100 pilihan penginapan di seluruh Asia Tenggara ni hanya untuk Traveloka user. Pilih je nak yang mana. Tengah bandar ke, tepi pantai ke, bilik suite ke, guesthouse ke, semua jenis ada. Tak kisahlah sama ada awak travel bersendirian atau berkumpulan. Traveloka sudah pilihkan hotel yang sesuai dengan kehendak awak sebagai pengguna. Jadi, bolehlah awak bercuti atau berkerja dengan tenang dan bahagia. Best ke best? 

Peluang terakhir merebut tawaran Traveloka Sale-abration


Kenapa nak pening kepala lagi kan bila semuanya boleh diselesaikan dalam beberapa klik je. Tambah-tambah lagi bila Traveloka dah sediakan mobile app yang sangat membantu dan mudah untuk digunakan. Tak perlu nak bersusah payah dan berhabis wang untuk menempah tiket penerbangan dan bilik hotel. Zaman dah canggih, sayang. Semuanya di hujung jari. 

Jadi, jom cepat-cepat join Mya rebut peluang bercuti ke Kota Kinabalu dan pelbagai destinasi lain dengan tawaran harga yang lebih rendah di Traveloka Sale-abration sekarang jugak! Tawaran ni dah nak habis 31 Mac nanti. Sampai hujung bulan ni je tau. Manalah tahu kalau-kalau kita bertembung dalam flight nanti. Bolehlah kita berdrama dalam kapal terbang tu sama-sama.

5 comments:

  1. Banje pelisss...best sabah cantik..penah dah sampai masa bujang...dh anak ramai mmg tak la..moga ada rezeki lagi

    ReplyDelete
  2. Baru lepas selongkar segala harga dekat traveloka. Berbaloi betul!

    ReplyDelete
  3. hai mya...maksudnya memang untukla travel guna traveloka ni ya...

    ReplyDelete
  4. Wahh best kan guna Traveloka segalanya mudah cepat murah dan mmg puas hati..

    ReplyDelete

Copyright © 2015 Mya Farisha
| Distributed By Gooyaabi Templates