Search This Blog


Keep the smile, ladies

Pernah tak menangis sebab rasa diri tak dihargai dan diperlukan? Rasa macam orang yang datang dalam hidup semuanya untuk kepentingan sendiri sahaja dan lepas tu pergi tanpa kata? Pernah tak menangis sebab orang yang disayangi tak balas kasih sayang? Atau mungkin orang yang disayang buat tidak tahu kewujudan dan rasa sedih bila tengok dia dengan orang lain? Atau mungkin dia layan orang lain lebih baik dan mesra? Atau pernah tak menangis sebab rasa macam rendah diri sebab orang pandang hanya dengan sebelah mata?


Well, you better stop crying and look around you dengan mata bengkak tu. Adakah orang tu menangis sama bila awak menangis? Adakah orang tu worth your tears? Big fat NO, dear.

Be it a man or a friend, real friends take your smile as theirs, as well as your tears. They will be by your side anytime and make you laugh when it's matter. Walau apa pun idea atau kata-kata yang awak luahkan, mereka akan tetap berada di sisi awak. Some might laugh at first, but stay even in fear of danger. Still, that is the definition of real friend.

Dear ladies, wipe away your priceless tears. Buang rasa yang masih bersisa jauh dari hati. Be strong and look up to the sky upon. Bisik pada diri bahawa inilah permulaannya. Open your heart. Do believe, you are special. Even your existence are. Jadi, tak perlu bersedih dan menangis demi orang yang tak tahu keistimewaan awak. You can be different in your own way.



Pedulikan mata-mata yang memandang pelik setiap apa yang awak lakukan. Pedulikan orang yang hanya tahu menjatuhkan awak, dear. If I have to tell you a little secret to make you feel better; believe me, mereka juga ada perkara pelik yang hanya dilakukan saat bersendiri semata demi menjaga nama.

You are not alone, dearies. Ramai lagi yang menghadapi masalah yang sama. Maybe ada yang lebih teruk lagi. Dikhianati dan dilukai oleh orang lain bukan perkara baru. Tetapi, dikhianati dan mengkhianati diri sendiri is not even a choice to make. Believe yourself, be yourself, love yourself. 

Strong is beautiful. You are beautiful.

2 comments:

  1. Itu lah. Mls dah nk fikir pasl org lain skrg. Fikir psl diri sendiri lagi bagui

    ReplyDelete

Copyright © 2015 Mya Farisha
| Distributed By Gooyaabi Templates