Search This Blog


Review Wayang : Marvel's Doctor Strange

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua.

Maybe dah agak lewat pun untuk Mya review wayang kali ni. Tetapi, bagi yang meminati siri Marvel dan masih belum pergi menonton filem ini di pawagam, sila berbuat begitu segera sebelum terlewat. Terutamanya, yang merasa kecewa dengan filem Captain America : Civil War yang ditayangkan sekitar awal tahun ini.


Benedict Cumberbatch yang cukup terkenal dengan watak Sherlock Holmes telah dipilih untuk watak utama drama ini. I was puzzled masa tengok tajuk filem pada awalnya. Then, tak sampai 10 minit cerita bermula, dah faham kenapa tajuknya sebegitu *lain kali jangan culas baca komik*

Bagaimana seorang doktor neurology yang sangat berpegang teguh dengan fahaman logik dan hukum alam, akhirnya berubah menjadi seorang hero dan watak utama dan peperangan wizardry modern? Bagaimana pula dengan nasib dunia kemudiannya ? *ooppss, spoiler alert!*

Seperti kebanyakan filem Marvel lain, unsur jenaka kering dan sempoi jugak turut diselitkan. Bagi Mya, bagaikan satu kelainan luar biasa bila melihat Benedict membawakan watak ini. Nampak begitu bersahaja dan sebati dengan diri dia. *suka tengok dia dalam Sherlock Holmes* 
Sound effect, CGI dan segala jenis multimedia lain tak perlu diterangkan lagi. Kalau tak capai 5 bintang, bukan filem dari siri Marvel-lah namanya. 
Cuba bayangkan *bayangkan saja*
roh keluar dari badan, bumi berputar, bangunan bergerak dan lain lain lain.
*stop imagine!*

Perkaitan dengan The Avengers atau hero Marvel lain?
Jawapan yang tu, perlu dicari sendiri. Jangan risau, nanti akan diterangkan oleh supporting role *senyum senget* Tetapi, yang Mya boleh beritahu, tinggal satu lagi dari 6 batu infiniti *peminat Marvel pasti tahu* yang belum didedahkan.


Jadi, siapa yang belum tonton, jangan terlepas peluang. Memang boleh tengok secara haram, tetapi, perasaannya berbeza. Watch it and you'll know. 

Anyway, stay with me till next time, okay?
Bye, XOXO.

0 pendapat bernas .:

Post a Comment

Copyright © 2015 Mya Farisha
| Distributed By Gooyaabi Templates