Search This Blog

Thursday, October 27, 2016

# photography

Mya & Photography

Assalamualaikum w.b.t

Hai semua

Harap semuanya sihat-sihat belaka. Mya sejak kebelangan ni kurang quality sleep sebab sibuk sikit dengan kerja photo editing untuk job preconvocation photoshoot yang baru Mya selesaikan minggu lepas. Bukan sengaja abaikan masa tidur, tapi, Mya tak boleh tidur kalau tak hadap kerja tu dulu. Bila dah hadap, tak sedar jam dah masuk pukul 3 pagi . Bangun pagi, nak pergi kerja hakiki pulak .

Ada orang pernah tanya, bukankah penat kerja shoot gambar orang lepas tu kena edit bagai ? 
Kalau nasib baik, ada job masuk. Kalau tak, cuti hujung minggu habis dengan merenung ke luar jendela saja.

Sebenarnya, I really love this job. Walaupun asalnya Mya dari bidang lain. 
Mya tak dapat nak masuk bidang photography and belajar from basic sebab masa tu kewangan terhad. Jadi, Mya belajar dari kawan-kawan yang ambil bidang tu dan simpan dalam kepala 
*sebab masa tu tak ada duit nak beli DSLR*
Sebab, seronok sebenarnya berkongsi momen-momen bahagia dengan orang yang kita snap gambarnya. Bukan semata nak duit sahaja, ya? Muka happy dorang bila bergurau dengan pasangan, muka happy bila dorang sarung convo robe. Really made my day brighter.


Anyway, love what you do and do what you love might be different.
But, at some point, what really matter is you live your life to the fullest.
Stay with me till next time, okay?
Bye, XOXO.

No comments:

Post a Comment