Search This Blog

Saturday, December 16, 2017

Jumanji: Welcome to the Jungle - dari sisi klasik ke moden

10:44 PM 3 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Dah seminggu since Mya last anjurkan Mystery Giveaway dan hari ni Mya kembali untuk tulis short review on latest movie on the screen, iaitu Jumanji :Welcome to the Jungle. Filem ni sepatutnya mula ditayangkan pada 21 Disember. Tapi entah macam mana, ada pengumuman yang menyatakan Jumanji: Welcome to the Jungle akan mula ditayangkan pada 14  Disember. Sejak dari kali pertama Mya tengok trailer filem ni lagi Mya dah tak sabar nak jejak filem ni. Jadi, memandangkan minggu ni pun Mya tak ada sebarang planning, Mya terus ajak geng pergi tengok.

Jumanji: Welcome to the Jungle - dari sisi klasik ke moden

Masa dalam trailer lagi Mya dah agak tertanya-tanya apa sebenarnya kelainan yang cuba ditampilkan dalam versi Jumanji: Welcome to the Jungle kali ini. Maklumlah saja. Jumanji ni kan dari awalnya lagi dah diperkenal sebagai board game. Tapi dalam trailer filem kali ni, jelas menunjukkan yang empat remaja tu disedut ke dalam video game yang mereka jumpa di dalam basement. Jadi, sebab itulah Mya jadi lagi tak sabar nak tengok filem ni. Secara keseluruhan, Mya bagi 4 bintang untuk Jumanji versi 2017 ni.
Jumanji dalam board game | Jumanji: Welcome to the Jungle 
Macam biasa, I wont comment on cinematography sebab Mya bukanlah pakar sangat pun. Tapi, dapatlah kita tengok suasana hutan dan rimba dari sisi yang lainnya. I was questioning if memang ada kawasan hutan yang cantik macam dalam filem ni. Tapi, encik driver kata memang wujud. Mya memang tak tahulah sebab tak pernah hiking unless once masa sekolah bertahun dulu.

Mya tak tahu bahagian mana paling best atau kelakar sebab throughout the film, Mya memang gelak mengekek je. Nak membayangkan Kevin Hart bawak watak serius tu dah satu hal. Dengan Jack Black lagi. Dwayne 'The Rock' Johnson tu memang macam berada dalam comfort zone dia je dalam filem ni. Sampai Mya tak tahu nak rasa cemas lebih ke nak gelak lebih.

Yang buat Mya bertambah excited is, my first ever crush in Disney Channel is there, as part of the casts and I dont even know about it. Niat asal daripada datang nak tengok Dwayne Johnson dan Kevin Hart berubah kepada nak tengok Nick Jonas semata-mata. Okey, maafkan kakak. Tapi serius. If you are looking for a movie that you can enjoy together with your friends or family this weekend, go to your nearest cinema and book the tickets to this movie now. Tak rugi duit. Memang dari mula, sampai habis, awak akan ketawa tak berhenti.
Hai Nick! | Jumanji: Welcome to the Jungle | sumber : google
Anyway, cepat ajak kawan-kawan dan keluarga pergi tonton filem Jumanji: Welcome to the Jungle ni sebelum terlambat. Be ready to enjoy dan ketawa sakan, guys. Mya nak sambung buat kerja dulu. Roger and Out.

Friday, December 8, 2017

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

2:06 PM 36 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Salam Jumaat al-Mubarakah semua. Tiba-tiba, Mya terasa nak kembali dengan giveaway special untuk semua . Boleh sertai either dengan blog post atau di instagram atau dua-dua sekali. Giveaway kali ni special sebab hadiah dia misteri sangat. Even Mya pun tak tahu apa hadiahnya. Yang pasti, satu pemenang akan dipilih dari penyertaan blog, satu lagi dari penyertaan instagram. Tapi, lagi ramai yang join, bilangan pemenang mungkin akan ditambah. Hadiah dia worth RM100 SETIAP SATU BOX, tau. Jadi, lagi ramai yang join, lagi besar peluang awak untuk menang. 

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Monday, December 4, 2017

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!

12:30 PM 2 Comments
 giveaway
 Hai awak, blogger yang hebat tu ~
Kami adik beradik Ema & Lisa dari lubukseni.com Actually buat giveaway ni sempena meraikan follower blog. Kami nak bagi 5 HADIAH MENARIK yang pastinya limited edition. Nak tahu apa hadiahnya? Ahjom tengok entry giveaway ni.
sejuksedap lawa cara moden
SEJUK SEDAP ialah sabun daripada bedak sejuk. Diuli, digolek & dilambung sampai jadi sabun, menggunakan 10 bahan semulajadi. Sejuk di muka & sedap bila digunakan. Nak tahu lebih lanjut, ahjomm kita skodeng pebenda la sabun ni [tekan sini]
Eh, ada lagi! 
Follow @SEJUKSEDAP , lebih 470 testimoni letops pom². Ema sendiri guna, sebab tu teruja sangadd nak kongsi manfaatnya.  Tengok muka sendiri pun jatuh chenta. 
sejuksedap lawa cara moden
Dulu, nenek moyang amalkan terapi bedak sejuk nak jaga kulit. Mujur bedak dah tukar ke sabun. Makanya, Sabun Bedak Sejuk SS lebih mudah, cepat & berkesan. Sesuai untuk supermom & busymama melayan petua moden untuk menjaga kulit luaran. 
Krim Awet Muda WD pelik sikit. Calit kat nadi, tapi kesannya sampai ke muka. Uols patut cuba kalau ada masalah kulit disebabkan hormon dan toksin. Krim ni dapat merawat kulit dari dalaman, sedar² wajah makin berseri, memancarr bak bintang kejora.

Okke la, tu aje bebelan. Panjang berjela, nanti tertido plakk membacanya. Hihi. Apepun, semoga uols dipermudahkan urusan & hepi selalu. Aminn. 
TQ sudi join " Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn! ". Hadiah boleh tengok kat entry asal, memang gojes leleh. Moga uols antara 5 peserta bertuah.

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

10:28 AM 8 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Jom kita join Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi ni. Mya suka tengok blog beliau. Sebab nampak kemas dan teratur. Bila tengok blog sendiri, macam nak tampar-tampar je muka ni. Tak tahulah antara malas atau tak rajin. Malu je nak bagitahu orang yang Mya ni programmer kalau tengok template blog sendiri. Anyway, kawan-kawan yang lain pun boleh join giveaway ni dengan klik pada banner di bawah ni sebelum 20 Disember ni ye. Jom join cepat-cepat. Roger and Out.

Shellout bajet berbaloi-baloi di Shell-A-Lot Bajett, Bangi

10:21 AM 3 Comments

Assalamualaikum w.b.t. How was you public holiday plus weekends? Bila dah cuti panjang sangat ni, mulalah mood nak bekerja tu lambat datang. Anyway, my holidays were extremely well-spent sebab dapat jumpa kawan-kawan lama. Disebabkan nak jumpa pun jarang-jarang, kami memilih untuk mencari shellout sebagai makan malam. Punya lah banyak dugaan. Tapi, cari punya cari, finally kami jumpa jugak satu restoran shellout bajet sekitar Bangi. Shell-A-Lot namanya. Macam kiut kan nama dia? Mya pun tak tahu macam mana encik driver dan kawan-kawan cari tempat ni. Yang tahu, bila dia masuk kereta, terus je waze Shellout Bajet.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver

Shellout bajet berbaloi-baloi di Shell-A-Lot Bajett, Bangi

Arrived. Lega sebab perut dah mula bernyanyi lagu Bunga by Ara. Nasib baik encik driver tak dengar je. Anyway, the place was nice. Layanan pekerja pun baik. Bab menu paling Mya puji. Sebab jarang kita nak tengok menu presentation yang kemas dan detail untuk any restoran shellout yang lain. Siap beritahu berapa orang boleh makan, berapa jenis seafood dan berat hidangan lagi tu. Disebabkan kami berlapan, kami terus ambil set paling besar. VVIP SUPER KINGZ. Dah lah VVIP, Kingz lagi tu *lawak hambar*.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver
Ada lima pilihan perasa. Untuk set yang kami pilih ni, kami boleh pilih dua perasa yang kami mahu. Disebabkan ada orang tu yang tak makan pedas *katanya*, kami sepakat pilih Curry Butter Power dan Eggy Spicy Yummy untuk perasa kedua. Ada jugak perasa lain sebenarnya, macam : Hot Spicy Kebaboom, Black Pepper Marvellous dan Petai Spicy Meletop. Tapi, geng Mya kurang melayu. Tak makan petai kononnya. Kita layankan je lah. Oh ya. Set yang Mya pilih ni ada King Crab tau. RM 310 untuk 8 orang. Free minuman dan desserts sekali.
shellout bajet di shell-a-lot bajett bangi. cr: encik driver
I really enjoyed the food. Sedap dan berbaloi. Lain kali boleh datang lagi dengan encik driver dan family yang lain kot. Sebab memang tak akan teragak-agak nak suggest tempat ni kat orang lain. Tambah-tambah si cerewet pun kata sedap. Memang sedap la nama dia. Takde tipu punya la wa cakap sama lu. Okey. Mya dah mula merapu. By the way, awak boleh check for more details di website rasmi mereka : http://shellalot.com.my/ atau pergi terus dengan waze Shellout Bajet Bangi. Ini Mya bagi lokasi di Maps untuk mudahkan awak juga. Anyway, thanks to encik driver yang bawakan Mya ke sana dan ambilkan segala gambar malam tu. Mya cannot move much sebab urat kaki keserimpet. Bawak family atau kawan-kawan pergi try tau. Roger and Out.