Search This Blog

Wednesday, June 20, 2018

[LYRICS] Girls Like You - Maroon 5 ft. Cardi B

4:09 PM 0 Comments
[LYRICS] Girls Like You - Maroon 5 ft. Cardi B, [LYRICS] Girls Like You - Maroon 5 ft. Cardi B

Girls Like You Lyrics
Maroon 5 ft. Cardi B


Spent 24 hours
I need more hours with you
You spent the weekend
Getting even, ooh ooh
We spent the late nights
Making things right, between us
But now it's all good baby
Roll that Back wood baby
And play me close

'Cause girls like you
Run around with guys like me
'Til sundown, when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Girls like you
Love fun, yeah me too
What I want when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah
I need a girl like you, yeah yeah

Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah
I need a girl like you, yeah yeah

I spent last night
On the last flight to you
Took a whole day up
Trying to get way up, ooh ooh
We spent the daylight
Trying to make things right between us
And now it's all good baby
Roll that Backwood baby
And play me close

'Cause girls like you
Run around with guys like me
'Til sundown, when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Girls like you
Love fun, yeah me too
What I want when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah
I need a girl like you, yeah yeah

Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah
I need a girl like you, yeah yeah

I need a girl like you, yeah yeah
I need a girl like you

Maybe it's 6:45
Maybe I'm barely alive
Maybe you've taken my shit for the last time, yeah
Maybe I know that I'm drunk
Maybe I know you're the one
Maybe I'm thinking it's better if you drive

'Cause girls like you
Run around with guys like me
'Til sundown, when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

'Cause girls like you
Run around with guys like me
'Til sundown, when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Girls like you
Love fun, yeah me too
What I want when I come through
I need a girl like you, yeah yeah
Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah

I need a girl like you, yeah yeah
Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah
I need a girl like you

(Cardi B)
Not too long ago, I was dancing for dollars (eeoow)
Know it's really real if I let you meet my mama (eeoow)
You don't want a girl like me I'm too crazy
But every other girl you meet is fugazy (okurrrt)

I'm sure them other girls were nice enough
But you need someone to spice it up
So who you gonna call? Cardi, Cardi
Come and rev it up like a Harley, Harley

Why is the best fruit always forbidden?
I'm coming to you now doin' 20 over the limit
The red light, red light stop, stop (skrrt)
I don't play when it comes to my heart (let's get it though)

I don't really want a white horse and a carriage
I'm thinkin' more of white Porsches and karats
I need you right here 'cause every time you fall
I play with this kitty like you play with your guitar(ah)

'Cause girls like you
Run around with guys like me
'Til sundown, when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Girls like you
Love fun, yeah me too
What I want when I come through
I need a girl like you, yeah yeah
Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah

I need a girl like you, yeah yeah
Yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah
I need a girl like you

5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot di Perak

10:21 AM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Harapnya masih belum terlambat untuk Mya ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua pembaca blog kesayangan Mya ni. Mood raya dan rumah terbuka nampaknya masih berterusan hingga ke penghujung Syawal nanti. Ramai juga yang mengambil kesempatan ini untuk mendirikan rumah tangga. Jadi, instead of bertemakan hari raya, Mya nak kongsi beberapa kawasan atau landmark yang boleh dan sesuai dijadikan latar belakang untuk para pengantin yang ingin mengambil gambar outdoor dalam negeri Perak, terutamanya di sekitar Ipoh. Kawasan ini bukan sahaja sesuai untuk outdoor photoshoot bagi pengantin, malah untuk aktiviti bergambar berkumpulan seperti reunion dan graduasi juga. 

Kellie’s Castle 

Terletak di Batu Gajah, bangunan bersejarah ini dikatakan dibina oleh bangsawan Inggeris untuk isteri dan keluarganya. Namun, disebabkan ramai pembina yang sakit dan mati semasa pembinaan, bangunan ini akhirnya tidak sempat disiapkan. Ada yang mengatakan, kawasan ini boleh dikira misteri kerana ada yang mendakwa melihat bayangan keluarga itu di sekitar kawasan istana ini.
Kellie's Castle | 5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot
Bangunan dua tingkat ini kerap dipilih untuk dijadikan latar belakang outdoor photoshoot bagi pengantin adalah kerana rekabentuknya yang menggabungkan beberapa konsep rekaan dari beberapa negara. Jika awak ke sini pada hujung minggu, pasti awak dapat melihat beberapa kumpulan fotografer dan pengantin, tak kira bangsa dan agama di sini.

Stesen Keretapi Ipoh 

Terletak di tengah bandar Ipoh, bangunan ini lebih dikenali sebagai Taj Mahal Ipoh kerana bentuk dan rekaannya yang seakan-akan bangunan Taj Mahal di India. Dibina pada tahun 1917, fungsi asalnya adalah sebagai hospital, namun kemudiannya diubah menjadi stesen kereta api, bangunan ini dibina oleh arkitek sama yang membina stesen kereta api Kuala Lumpur. No wonderlah kalau kita melihat ada sisi yang sama dalam reka bentuk antara kedua-dua bangunan ini. 
Stesen KTM Ipoh | 5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot

Taman Rekreasi Gunung Lang 

Kawasan taman ini sebenarnya adalah bekas kawasan lombong yang sudah diubahsuai menjadi pusat rekreasi yang turut menyediakan perkhidmatan bot untuk awak yang hendak melihat kawasan sekeliling taman rekreasi. Berlatarbelakangkan alam sekitar yang menghijau sebegini semestinya adalah pilihan bagi pasangan yang gemarkan ketenangan dari alam.
Taman Rekreasi Gunung Lang | 5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot

Bandar Agacia 

Memilih konsep perkahwinan yang bertemakan fairytale atau ala-ala puteri dan putera kayangan? Mya cadangkan awak untuk pergi ke Bandar Agacia di Kampar dan have a blast of fun di sini. Hanya terletak lebih kurang 5 minit dari Kampar Sentral, awak boleh penuhi impian awak disini sepuasnya.
Bandar Agacia | 5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot

Taman Tasik Taiping 

Kawasan yang menjadi pilihan nombor satu bagi warga Taiping sendiri. Hijau dengan tumbuhan, dihiasi dengan tasik dan kawasan lapang, seluruh kawasan ini boleh bebas diteroka sepenuhnya. Penat bergambar, boleh rasanya kalau pengantin dan kumpulan fotografer ke Zoo Taiping untuk berehat seketika.
Taman Tasik Taiping | 5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot

Jambatan Victoria | 5 Landmark sesuai untuk Outdoor Photoshoot
Jadi, ini adalah antara lima kawasan cadangan Mya untuk pembaca-pembaca yang sedang mencari kawasan atau landmark untuk outdoor photoshoot masing-masing. Ada juga kawasan lain seperti sekitar Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar; Marina Island, Lumut; Jambatan Victoria, Kuala Kangsar; Menara Condong, Teluk Intan dan banyak lagi. Kalau ada yang tahu tempat-tempat lain pun boleh berkongsi sama dalam ruangan komen di bawah ye.

Saturday, June 9, 2018

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

10:00 AM 2 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Hari ni Mya nak ajak rakan-rakan blogger semua join segmen yang dianjurkan oleh adik comel kesayangan warga AFB, iaitu Kak Cik, yang bersempena pageviews blognya sudah mencecah 7 juta.

Apa yang Mya suka pasal blog Kak Cik ni ialah, semua jenis info ada. Yang penting, yang remeh, yang serius, yang main-main, semuanya boleh dicari dari blog si Kak Cik ni. Antara sebab kenapa Mya biarkan blog Mya bertema putih adalah disebabkan oleh blog Kak Cik juga sebenarnya. And to be honest, Kak Cik ni banyak tolong Mya masa Mya mula-mula serius berblogging dulu.

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom

Anyway, jom kita sokong segmen cik adik manja kita ni dengan klik pada banner kat atas ni. Minta-mintalah terpilih antara yang special tu. Kalau tak, kita tinggal dia tepi jalan. Eh, boleh pulak melawak. Okeylah. Roger and Out.

[LIRIK] Kisah Kuinginkan - Dato' Siti Nurhaliza & Judika

8:30 AM 1 Comments
Telah kutentukan arah
yang akan ku tempuh di sisa hidupku
kerna aku temukan
kisah yang ku inginkan
yang ku impikan

Sudah ku tambatkan hati
yang selama ini berlayar tak pasti
kini telah ku temui
kasih yang ku cari
cinta yang pasti

Berakhir sudah pencarian jalan cinta
berlabuh di ikatan suci kita
berhenti sudah keresahan dalam jiwa kini

Aku dan kamu tak terbatas oleh waktu
tak terlarang tuk menyatu
kerna kau rasmi milikku

Kita akan menjaga janji suci yang telah terikrar
dan saling setia selamanya

Berakhir sudah pencarian jalan cinta
berlabuh di ikatan suci kita
berhenti sudah keresahan dalam jiwa kini

Aku dan kamu tak terbatas oleh waktu
tak terlarang tuk menyatu
kerna kau rasmi milikku

Kita akan menjaga janji suci yang telah terikrar
dan saling setia selamanya

Aku dan kamu tak terbatas oleh waktu
tak terlarang tuk menyatu
kerna aku dan dirimu dalam ikatan janji suci yang telah terikrar
dan saling setia selamanya

Tetap harus bersama
mesti raga menua
di dlm cinta selamanya

Thursday, May 31, 2018

Voucher berbuka puasa berbaloi-baloi di Lazada

10:55 AM 1 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Sedar tak sedar, sudah lebih dua minggu kita berada dalam bulan Ramadhan dan tinggal hanya beberapa hari sahaja lagi sebelum bulan penuh keberkatan ini meninggalkan kita. Anyway, biasanya dalam waktu-waktu beginilah banyak kumpulan mengatur rancangan untuk berbuka beramai-ramai. Well, Mya dan kawan-kawan pun turut sama cuba mengatur rancangan untuk berkumpul. Macam-macam lokasi yang kami cuba cari. Tapi, entah macam mana Mya ternampak di Lazada ada jualan voucher pakej berbuka puasa. Maka, tanpa diduga, Mya pun terjebak sama dalam usaha pemilihan tempat berbuka. Tapi, cara Mya ialah dengan usha voucher berbuka puasa di Lazada terlebih dahulu.
Sani Hotel, Kuala Lumpur | Voucher berbuka puasa di Lazada

Voucher berbuka puasa berbaloi-baloi di Lazada

Mya sangkakan, hanya restoran-restoran di sekitar Kuala Lumpur je yang ada tersenarai untuk voucher berbuka puasa di Lazada ni. Rupanya, restoran di Penang dan Melaka pun ada menawarkan pakej berbuka puasa juga. Besides, seleksi makanan tak terhad kepada masakan Melayu saja. Awak juga boleh pilih sama ada mahu masakan Thai atau hidangan Barat atau pelbagai lagi, secara bersendirian ataupun hidangan bufet, dengan potongan sehingga 40%. Yang paling penting, of course lah halal, wakkk.
Silka Cheras, Kuala Lumpur | Voucher berbuka puasa di Lazada
Bagi Mya, agak berbaloi juga kalau nak membeli voucher berbuka puasa di Lazada ni. Sebab, rata-ratanya menawarkan harga yang lebih rendah daripada harga tempahan kerusi di kebanyakan restoran lain di luar. Dan disebabkan peluang macam nilah yang kadang-kadang, sebenarnya selalu sangat dah, menggoda Mya untuk sesekali berbelanja di restoran atau hotel yang bernama *maksud bernama kat sini is terkenal. well, semua tempat bernama.* 
Heritage Village, Paradigm Mall | Voucher berbuka puasa di Lazada
Dah dua tiga round usha ni, rasanya Mya dah boleh beri cadangan kepada kawan-kawan yang lain. Hati terpikat pula dengan beberapa pakej yang ditawarkan restoran Hadramawt dan beberapa hotel di sekitar Kuala Lumpur ni. Kalau awak pun nak tengok pakej-pakej yang ditawarkan atau senarai restoran yang join tawaran ini, awak boleh tengok terus di laman Lazada ni. Jadi, sementara ada tempat lagi ni, Mya nak pergi pujuk kawan-kawan dan terus booking tempat. Jumpa kat sana.