Search This Blog

Monday, April 16, 2018

Tempah kad nama yang murah dan menarik dengan MYAGRAPHIC

12:39 PM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Monday blues ke tu? Kalau Mya, dah tak ada dah istilah monday blues. Sebab memang hari-hari blues. Mungkin Mya patut start menabung semula dan pergi bercuti. Siapa setuju? Tapi, sebelum tu, Mya nak cerita kat awak semua cara nak dapatkan kad nama murah di MYAGRAPHIC. Apa benda pulaklah yang Mya ni nak bebelkan ye? MYAGRAPHIC ni sejujurnya adalah usahasama tiga orang wanita untuk bantu orang ramai yang nak dapatkan kad nama atau apa sahaja design yang nak dicetak dengan kualiti yang terbaik dan dengan harga yang berpatutan.

Tempah kad nama yang murah dan menarik dengan MYAGRAPHIC


Dengan MYAGRAPHIC ni, awak bukan sahaja boleh tempah kad nama peribadi atau bisnes sahaja, malah boleh juga menempah kad jemputan kahwin, tag terima kasih dan stiker untuk kegunaan korang. Beritahu je awak nak tema macam mana, warna apa, semua permintaan akan cuba dipenuhi. Kalau tak percaya, awak boleh cuba tengok contoh-contoh tempahan di MYAGRAPHIC.net ataupun di akaun instagram rasmi mereka : myagraphic

Sebenarnya, yang sebenar-benarnya, Mya nak share yang mereka ni tengah adakan promo #20FOR100 yang mana mereka tawarkan cuma RM20 je untuk 100pcs kad nama. Bukan senang nak dapatkan promo yang BAEKKK macam ni kat tempat lain. Tak ada syarat apa pun. Full color dan kertas berkualiti. Yang penting, book slot sekarang, sebelum jam 11 malam, 18 April ni. Mya dah dapat tempah dan dah dapat Mya punya. Awak punya turn sekarang.
Okeylah, Mya nak sambung selesaikan masalah coding bercelaru ni kejap. Adalah tu tanda semi-colon tertinggal kat mana-mana. Nanti kita sambung sembang lagi di lain masa. Mya nak cerita pasal homestay yang Mya sewa minggu lepas juga. See you later. Roger and Out.

Monday, April 2, 2018

Ready Player One: Easter Egg untuk Gamers

10:00 AM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai. Salam Isnin, hari kelahiran Nabi Muhammad S.A.W. kesayangan kita. Bermula semalam, kita sudahpun masuk ke bulan keempat dalam kalendar Masihi dan lebih kurang 44 hari lagi, kita akan memasuki bulan suci Ramadhan Al-Kareem. Anyway, hari ni sebenarnya Mya nak review sikit pasal filem terbaru arahan Steven Spielberg, iaitu 'Ready Player One'. Filem ini baru je mula ditayangkan di pawagam pada 29 Mac yang lepas.

Ready Player One: Easter Egg untuk Gamers

Jargon Easter Egg ni sebenarnya familiar sangat untuk para pemain permainan video, yang mana membawa maksud yang sama seperti perayaan Easter Egg di barat. Developer biasanya meninggalkan Easter Egg di dalam permainan sebagai mesej rahsia atau hadiah istimewa untuk pemain yang dapat jumpa, baik secara sengaja ataupun tidak.


Berlatar-belakangkan tahun 2045, di mana dunia permainan video mula bermaharaja lela, semua watak di dalam filem in merupakan pemain permainan video yang dinamakan OASIS, yang mana telah dicipta oleh James Halliday, yang mati beberapa tahun sebelumnya. Tapi, sebelum Halliday mati, dia telah meninggalkan satu video yang memberitahu dunia bahawa dia telah meninggalkan 3 buah kunci sebagai Easter Egg di dalam permainan ini. 

Well, I can't tell you much. Tapi, bagi Mya, Spielberg sebenarnya telah meninggalkan banyak Easter Egg buat penonton yang Mya pasti, rata-ratanya adalah peminat filem dan juga gamers pada masa yang sama. Sebab itulah, Mya tak terkejut kalau ramai yang beri rating tinggi untuk filem ni yang menunjukkan apa itu Virtual Reality(VR) yang sebenarnya. In short, cinematography, storyline, lakonan dan almost everything dalam filem ini memang layak dapat pujian tinggi.

Jadi, untuk gamers yang belum tengok filem ni, cepat-cepat book your ticket and tonton filem ni. Bawa sekali kawan-kawan yang bukan gamers tu. Silap-silap boleh ubah diorang jadi gamers pulak in future *gelak jahat* Rogers and Out, guys.

Wednesday, March 28, 2018

Mana nak cari photo frame yang menarik dan best?

10:22 PM 1 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Selamat tengah hari kepada awak semua yang masih setia dengan blog Mya ni. Semoga hari awak baik-baik dan gorgeous sentiasa, selamanya. Mya ni sebenarnya tengah nak usha satu website ni. Sebab, masa balik kampung baru-baru ni, mama Mya ada tanya pasal photo frame. Katanya nak ubah konsep interior design dalam rumah. Mungkin sebab mama tertarik hati selepas tengok konsep bilik Mya yang bertemakan minimal. Jadinya, bila mama tersayang dah bertanya, Mya pun rajinkan diri yang malas ni untuk mencari bingkai gambar secara online. Habis rajin la tu. Sebab at the end, tanya pakcik google jugak.

Mya mahukan bingkai gambar tanpa cermin...

Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa tak beli sahaja frame yang ada dijual di kedai? Lebih murah dan pelbagai. Memang Mya ada terfikir begitu juga. Tapi, kebanyakan bingkai gambar di kedai datang dengan cermin, which is the first thing yang Mya nak elak bila beli frame. Bukan apa. Dah banyak frame di rumah Mya yang terkorban gara-gara terjatuh dan cermin frame pecah. Elok pula masa tu anak-anak buah tengah ramai kat rumah. Bahaya betul. 

Sebab itulah Mya terfikir kalau-kalau dapat cari website yang sediakan perkhidmatan print gambar sekali dengan frame. Lebih elok kalau gambar yang kita print tu ada protective lamination. Bolehlah sekali-sekala dibersihkan. Barulah nampak kemas sentiasa. Paling nice, boleh buat sebagai hadiah untuk kawan-kawan yang kahwin ke, hadiah ulangtahun untuk yang tersayang ke. Awak semua pun tahu Mya ni sejenis 'semua-benda-pun-nak-dijadikan-hadiah'.
Anyway, jalan punya jalan kat internet ni, Mya terjumpa jugak akhirnya satu website yang boleh bagi semua yang Mya nak. Nice finishing, frame gambar yang berkualiti dan tanpa cermin. Rupanya, semua ni Mya boleh dapatkan di Photojaanic. Harga pun boleh tahan. Paling best sebab boleh print gambar juga. Memang benda yang paling sukalah, kan? Jadi, sementara Mya nak tambah bab terbaru dalam e-novel Mya, Mya nak pusing-pusing kat website ni. Jom join.

Thursday, March 22, 2018

[LIRIK] Rahsia Kita - Khai Bahar & Fatin Husna

2:38 PM 0 Comments
LIRIK Rahsia Kita - Khai Bahar & Fatin Husna, LIRIK Rahsia Kita - Khai Bahar & Fatin Husna

Lirik Rahsia Kita
Khai Bahar & Fatin Husna

Angin perlahan menyentuh jantungku
bercerita tentang kita
Tak ku temukan sebuah jawapan
dalam ketenangan

Haruskah ku simpan semuanya
rahsia antara kita berdua
Bakal kau temui setelah ku tiada

Tak ku sangka sesuatu darimu
indah umpama langit
Namun akhirnya dirimu
membuatkan aku terluka

Hati meruntun mencari pandangan
akhirnya tak kelihatan
Tak ku temukan sebuah jawapan
dalam kepalsuan

Haruskah ku simpan semuanya
rahsia antara kita berdua
Bakal kau temui setelah ku tiada

Tak ku sangka sesuatu darimu
indah umpama langit
Namun akhirnya dirimu
membuatkan aku terluka

Nafas menanti kepastian
hilang mencari jawapan
cintamu pada diriku
terhenti buat seketika

Tak ku sangka sesuatu darimu
indah umpama langit
Namun akhirnya dirimu
membuatkan aku terluka

Nafas menanti kepastian
hilang mencari jawapan
cintamu pada diriku
terhenti buat seketika

Tuesday, March 20, 2018

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

10:48 AM 5 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hari ni Mya nak ajak awak semua join giveaway best yang dianjurkan kakak blogger yang meletop ni, Lea Azleeya. Hadiah-hadiah yang ditawarkan pun memang meletop jugak. So, kalau awak nak join, klik je banner kat bawah ni ye. Kita rebut hadiah sama-sama.


SENARAI HADIAH

➦ 2 helai Tudung Aidijuma + sebuah buku motivasi preloved x 3 pemenang (Lea Azleeya)

➦ Wang Tunai RM50 x 1 pemenang (Shad)

➦ Sebuah Komik Jali Ohsem x 3 pemenang (Ankel Jonni)

➦ Sebotol Sambal Garing Che Nor (150gm) x 5 pemenang (Kak Yang)

➦ Hadiah Misteri x 1 pemenang (Lea Azleeya)