Search This Blog

Friday, August 31, 2018

Kejutan buat Yang Tersayang Hanya di Hujung Jari

Assalamualaikum w.b.t. Selangkah ke hadapan. Itu yang boleh Mya katakan dengan apabila melihat kepesatan dunia industri e-dagang yang kini mula menguasai pasaran peringkat global. Peluang ini nampaknya tidak dilepaskan oleh Flower Chimp yang kini semakin melonjak naik dalam perniagaan penghantaran bunga. Kejutan buat yang tersayang kini dimudahkan dengan adanya syarikat seperti Flower Chimp yang hanya memerlukan proses tempahan hanya di hujung jari.

Tempah Penghantaran Bunga dengan Penghantaran Percuma

Dengan harga dari serendah RM89, anda boleh membuat kejutan buat yang tersayang, bukan hanya di dalam Semenanjung Malaysia, malahan hingga ke Sabah dan Sarawak. Disesuaikan dengan kebolehan itu, Flower Chimp menawarkan kos penghantaran percuma tanpa had perbelanjaan minima. Malah, tempahan sebelum pukul 1 petang pada hari yang sama juga tidak menjadi masalah bagi mereka.
Maximilian Lotz, founder Flower Chimp sendiri memberitahu yang jenama mereka kini telah menjadi pilihan nombor 1 di Malaysia, Indonesia dan Filipina dalam masa kurang dua tahun dengan lima kali ganda rekod pertumbuhan tahun ini berbanding tahun 2017. Dengan prestasi yang memberansangkan ini, Flower Chimp kini sedang dalam usaha untuk memperkembangkan perniagaan dan rangkaian mereka ke Singapura dan beberapa negara Asia Tenggara lain menjelang 2019.

Flower Chimp: Wajah Baru Perkhidmatan Penghantaran Bunga

Lotz dan rakan kongsinya, Niklas Frassa merupakan dua usahawan dari Jerman yang melihat bahawa dunia bunga-bungaan boleh berkembang dalam bidang perniagaan, memberanikan diri untuk menjalankan perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Flower Chimp yang berada dibawah naungan mereka bertekad untuk mengutamakan kepuasan pelanggan dengan menawarkan perkhidmatan penghantaran percuma bunga-bungaan yang berkualiti tinggi dengan harga berpatutan ke seluruh negara.

Bagi awak yang hendak memberikan kejutan kepada yang tersayang tapi tak ada masa untuk pergi memilih secara fizikal di kedai, awak boleh ke laman Flower Chimp dan pilih pakej yang sedia ditawarkan di sana. Bukan sekadar flower bouquet saja tau. Ada jugak chocolate dan box. Seleksi bunga pun sangatlah pelbagai. Penuhi kehendak anda di sana, okey? Roger and Out.

Monday, August 27, 2018

Kisah Wanita berkebaya merah di Genting Highlands

Assalamualaikum w.b.t. Bila sebut mengenai wanita berkebaya merah, pasti ramai sedia maklum dengan topik ini. Apatah lagi selepas kes yang pernah viral dulu. Tapi, penyudahnya, kisah itu hanya berlalu bagai angin bila akhirnya dikhabarkan bahawa video yang sedang viral ketika itu hanyalah lakonan semata dan ada yang mengaitkannya sebagai marketing strategi bagi mempromosikan filem Dukun yang ketika itu bakal ditayangkan. Tapi, percayalah. Kisah wanita berkebaya merah yang Mya nak sajikan ini, adalah kisah benar dari insan yang mengalaminya sendiri.

Kisah seram di dalam kawasan Genting Highlands ni bukan sekadar satu atau dua tempat sahaja. Mungkin ramai yang biasa dengar kisah misteri di Amber Court. Atau mungkin kisah seram di kawasan Batu Berayun. Tapi, sebenarnya, hampir seluruh kawasan Genting Highlands dari bawah membawa ke kawasan percutian dikhabarkan ada kisah seram tersendiri. Ini bukan hanya omong kosong untuk menakutkan. Tapi, kisah ini disampaikan oleh mereka yang menetap di kawasan Genting Highlands ini sendiri.
Mei 2018. Lokasi kejadian, biarlah hanya Mya dan si pencerita saja yang tahu. Waktu kejadian berlaku pun dah menjengah tengah malam. Entah pukul berapa, tuan empunya badan sendiri tidak tahu. Apa yang pasti, telinganya dapat menangkap suara halus di depan kaki. Fikirannya sedikit mengamati, walaupun hatinya tidak mau ambil peduli. Dia yakin, suara halus itu sedang menangis di hujung katil.

Sengaja dibuat tidak ambil peduli. Sekadar membiarkan. Tidak mahu berteka teki. Tidak mahu berburuk sangka. Apatah lagi bila pandangannya terbatas dengan langsir yang sedia terpasang. Cuma, bukan perkara luar biasa jika ada perempuan di dalam biliknya. Masing-masing lebih gemar amal sikap tak ambil peduli. Katil kau, kawasan kau. Katil aku, kawasan aku.

Dia bangun dalam mamai yang masih bersisa. Langkahnya diatur menuju ke toilet. Sempat dia mengintai ke katil roomate-nya yang kosong tidak berpenghuni seperti fikirannya tika itu. Tidak sempat hendak berfikir apabila bladder-nya minta dikosongkan tika itu juga. Selesai urusannya, dia kembali ke bilik. Kosong. Hanya ada dia bersendirian. 

Dalam rasa mengantuk yang masih bersisa, dia kembali ke katil. Saat hendak menarik langsir di hujung katil, ada susuk tubuh berkebaya merah melintas di hadapannya tanpa menoleh, merapati tingkap dan terus menghilang. Terkesima dia seketika. Ditahan rasa dalam hati sambil tubuhnya dibaringkan. Matanya dipejamkan. Membuang bayangan yang pastinya bukan mimpi.

Well, begitulah kisahnya. Mungkin ada yang kata itu mainan perasaan. Mungkin juga mimpi. Dia sebenarnya mungkin tak pernah bangun pun malam itu. Semuanya berlaku dalam mimpi. Tapi, kata si empunya diri, dia yakin dengan apa yang dah jadi itu bukan mimpi. Sebab bukan hanya sekali. Tetapi, tiga kali si susuk tubuh berkebaya merah itu muncul, melintas di depannya. Menangis dan akhirnya menghilang.

Saturday, August 25, 2018

Icon Highlight Instagram

Assalamualaikum w.b.t. Bagi yang follow akaun instagram Mya, mungkin perasan yang Mya ada bertanyakan kepada para follower jika ada yang mahu Mya siapkan satu set gambar untuk dijadikan icon highlight story instagram masing-masing. Respon yang Mya pun agak memberansangkan. Jadi, Mya nak share beberapa tema yang sempat Mya siapkan terlebih dahulu. Jika ada tema yang awak berkenan, tapi icon yang awak mahu tiada, boleh emel pada Mya kemudian, okey? Awak boleh klik on the photo untuk download icon highlight instagram yang awak suka.

Blue & Letter

Soft Pink 

White & Green

Light Brown & Lavender

Yellow & Flower


Monday, August 20, 2018

Cannis Mobile App: the future of technology

Assalamualaikum w.b.t. To begin, I am truly honoured to be one of thousands to be able to witness the Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony in Setia City Convention Center yesterday. To believe in the power of a thought, is where it all begin: the development of Cannis Mobile App, a 7 features – in – 1 mobile application. 
Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony
The event was hosted by the multi-talented host, Helmi Gimik and Christina and attended by our very own Tengku Puteri Datuk Paduka Seri Hajah Zahariah, the sister of Sultan of the Selangor, who is also the chairman of Cannis Group. Along with Her Royal Higness Crown Princess is the Vice Chairman, Tan Sri Dato Sri Ong Tee Kiat, and the CEO, Datuk Dr. Azman Ching.  
Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony
Aimed to create an integrated platform and promote progress and business development of social media application services, NIMPMOS Sdn. Bhd. Officially launched Cannis App that combined seven most popular features of mobile devices. This includes online live broadcast, live e-commerce, online games, creative videos, social media, discount shopping and Cannis payment. 
Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony
Datuk Dr. Azman Ching told media that Cannis app will be introduce world widely, especially in the sector of tourism and economy, as Cannis Group has linked with a few merchants around the world, such as ADMall, NuNu Mall, BeeZMall and a few others, including owner of plastic surgery clinic in Korea. 
Those who want to download and use the app, you can do so by downloading the mobile app in Google Play Store. However, for those who are using iPhone, you can start download the app after they release them in App Store later. I hope the app will exceed the goal and become the pride of Malaysia.

Tuesday, August 14, 2018

[LYRICS] Have it all - Jason Mraz

[LYRICS] Have it all - Jason Mraz, [LYRICS] Have it all - Jason Mraz


[LYRICS] Have it all 
Jason Mraz

May you have auspiciousness and causes of success
May you have the confidence to always do your best
May you take no effort in your being generous
Sharing what you can, nothing more nothing less

May you know the meaning of the word happiness
May you always lead from the beating in your chest
May you be treated like an esteemed guest
May you get to rest, may you catch your breath

And may the best of your todays be the worst of your tomorrows
And may the road less paved be the road that you follow

Well here's to the hearts that you're gonna break
Here's to the lives that you're gonna change
Here's to the infinite possible ways to love you
I want you to have it
Here's to the good times we're gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Oh! I want you to have it all
I want you to have it
I want you to have it all

May you be as fascinating as a slap bracelet
May you keep the chaos and the clutter off your desk
May you have unquestionable health and less stress
Having no possessions though immeasurable wealth

May you get a gold star on your next test
May your educated guesses always be correct
And may you win prizes shining like diamonds
May you really own it each moment to the next

And may the best of your todays be the worst of your tomorrows
And may the road less paved be the road that you follow

Well here's to the hearts that you're gonna break
Here's to the lives that you're gonna change
Here's to the infinite possible ways to love you
I want you to have it
Here's to the good times we're gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Oh, I want you to have it all
I want you to have it
I want you to have it all
Oh, I want you to have it all

All you can imagine
All, no matter what your path is
If you believe it then anything can happen
Go, go, go raise your glasses
Go, go, go you can have it all

I toast you

Here's to the hearts that you're gonna break
Here's to the lives that you're gonna change
Here's to the infinite possible ways to love you
I want you to have it
Here's to the good times we're gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Oh, I want you to have it all
I want you to have it
I want you to have it all

Here's to the good times we're gonna have
Here's to you always making me laugh
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all