Search This Blog

Monday, October 15, 2018

Why Sending Business Grand Opening Flowers a Good Gesture?

It is very thoughtful of you to send business grand opening flowers to someone you know celebrating grand opening of a business. For a person who is about to start a business, you can express your meaningful gesture when you send flowers as your timely and expressive gifts. Whether you want to express a cheerful greeting or you want to show your support to someone special to you, the Singapore Florist is someone who can help you pick the best arrangements and the appropriate delivery on the day of business grand opening. Here are significant reasons why flower gifts are an expression of good gesture:

Grand Opening Flower Is a Cheerful gift 

On business grand opening, the grand opening flower stand gifts that you send are the best gift you can have because they make any celebrations more memorable. The flower stands designed majestically is a good choice of gift for good gesture and for cheerful celebrations. You have the florist in Singapore to help you pick the most outstanding flower arrangement for the grand opening of the business.

Grand Opening Flower Is an Expressive Gift

You can send business grand opening flowers to express your thoughtful message to a friend or family who is opening the shop or store today. A wonderful florist delivery on this very special day is sure to express your support and high respect to someone who does his or her best to achieve in life. When you send same day flower delivery of an extravagant flower stand, you will surely make the occasion more unforgettable.

Grand Opening Flower Is an Impressive Gift

If you want to impress a family or friend as the store officially opens today, you have a wide range of choices for flower delivery. The flower shop in Singapore offers large selections of flowers and arrangements suitable for the grand opening of a business. There is a great list of beautiful arrangements to choose from, and with the flower stand you send, conveying your greetings and your message of congratulations can be more than amazing as the gift impresses the celebrant. 

There are so many reasons more why flowers are a great choice to send to someone special and dear to you on business grand opening day. Your thoughtful gesture will surely be appreciated. With Flower Delivery, you can say your heart-felt messages and sincere greetings in such a meaningful and though way.

Friday, October 12, 2018

[LYRICS] Love Someone - Lukas Graham

Love someone lyrics - lukas graham, Love someone lyrics - lukas graham

Love Someone Lyrics
Lukas Graham


There are days
I wake up and I pinch myself
You're with me, not someone else
And I am scared, yeah, I'm still scared
That it's all a dream

'Cause you still look perfect as days go by
Even the worst ones, you make me smile
I'd stop the world if it gave us time

'Cause when you love someone
You open up your heart
When you love someone
You may grow
If you love someone
And you're not afraid to lose 'em
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do

When you say
You love the way I make you feel
Everything becomes so real
Don't be scared, no, don't be scared
'Cause you're all I need

And you still look perfect as days go by
Even the worst ones, you make me smile
I'd stop the world if it gave us time

'Cause when you love someone
You open up your heart
When you love someone
You may grow
If you love someone
And you're not afraid to lose 'em
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do

All my life
I thought it'd be hard to find
The one 'til I found you
And I find it bittersweet
'Cause you gave me something to lose

But when you love someone
You open up your heart
When you love someone
You may grow
If you love someone
And you're not afraid to lose 'em
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do

Monday, September 24, 2018

Diganggu misteri di Port Dickson

Assalamualaikum w.b.t. Sekarang ni macam tengah in mood nak post pasal kisah-kisah seram yang pernah Mya sendiri hadap or dengar dari kenalan rapat. Cerita seterusnya yang Mya nak ceritakan ni pun, sengaja Mya nak rahsiakan nama lokasi tersebut demi menjaga nama semua pihak, termasuk  nama baik tempat tu sendiri. Cerita ni mungkin tak as exciting as cerita sebelum ini. Tapi, I will try my best to tell the story kepada awak semua.

Mya dengan keluarga sampai agak lewat di Port Dickson. Jadi, dalam keadaan mengantuk yang teramat, kami pergi dari satu tempat ke satu tempat, hotel dan motel, demi mencari tempat tidur untuk malam tu. Kami akhirnya berhenti di sebuah resort di mana kami terjumpa seorang pakcik yang menawarkan apartmentnya untuk disewa pada malam itu. Pada mulanya risau juga. Tapi, akhirnya parents Mya pergi ikut pakcik tu dan tengok sendiri apartment yang dimaksudkan.
Gambar sekadar hiasan | Sumber: google
Waktu sampai ke apartment tu, Mya memang tak terfikir apa-apa. Mungkin sebab dah terlalu mengantuk. Apa yang pasti, lepas je pakcik tadi minta diri untuk beransur, mama Mya laju je suruh kami bersihkan diri dan terus masuk tidur. Oh ya. Lupa nak bagitahu. Rumah ni ada satu bilik tidur dan satu bilik mandi. Tapi, owner ada tambah dua katil bujang di ruang tamu. Memandangkan apartment ni bersambung dengan resort, jadi apartment ni menghadap ke laut dan berpintu sliding kaca ke beranda. 

Disebabkan dah tengah malam, Mya batalkan rancangan nak ambil angin di beranda malam tu. Langsung tak bukak langsir dan terus lena. Selesai masing-masing mandi, mama Mya terus bagi cadangan untuk rapatkan dua-dua katil bujang tadi dan tidur lambak sahaja di ruang tamu. Bila badan dah letih, memang Mya ikutkan sahaja. Tengok pulak adik Mya yang sejak dari masuk ke dalam apartment tadi dah diam seribu bahasa. As long as semua dapat tidur dengan nyaman malam tu.

Night goes, day in.

Menjelang pagi, semua dah bangun dan bersiap-siap untuk ke destinasi backpacking kami yang seterusnya. Memang riuh masing-masing sebab dapat tengok laut dari apartment je. Nak pergi berendam, banyak lagi rancangan yang masih tertangguh. Keluar dari apartment, baru Mya perasan yang rumah lain di kiri dan kanan rumah kami tidak berpenghuni. Dan sejujurnya, masa tu baru Mya terasa sunyi dan tak semena-mena, bulu tengkuk terasa meremang. Cuba ditahan perasaan yang kian datang dengan cepat-cepat berkemas dan bersiap untuk meninggalkan PD. Shah Alam, we are coming!

Dalam kereta...

Adik yang baru dapat suara sejak awal pagi tu tiba-tiba berbisik kepada Mya. "Dengar apa-apa tak malam tadi?". Mya cuma menggeleng. Dalam hati, Tuhan je tahu. Sah! Something memang dah jadi malam tadi. Kalau tak adik takkan senyap je dan terus tidur, walau dia setakut mana pun.

Mya: Ada apa-apa ke?
Adik: Adik dengar bunyi pintu sliding kaca tu kena tepuk dari luar masa pakcik tu tengah tunjuk rumah.
Mya: Mana ada bunyi.
Adik: Ada. Tapi sebab adik tengok semua macam tak dengar, adik tak nak cakap apa-apa.
Mya: Oh patutlah senyap je. (suara agak kuat)
Mama: Ada apa-apa ke kat rumah tu?
Mya cerita semula apa yang adik beritahu.
Mama: Sebenarnya, memang 'dia' mengacau pun.
Mya & Adik: Ce cite...ce cite...
Mama: Masa masuk rumah semalam, memang mama dengar bunyi ketukan di tingkap. Tapi, malaslah nak fikir sebab 'dia' ada di luar. Tapi, masa mama bersiap lepas mandi dalam bilik tidur tu, mama nampak ada mata pandang tajam dalam cermin almari solek. Tu yang mama ajak semua tidur di depan.
Mya: Yang bunyi ketukan kat tingkap tu, kakak ada dengar. Ingatkan rumah sebelah. Tapi pagi tadi keluar, kakak tengok rumah keliling semua kosong.
Semua diam sekejap sebelum sambung plan nak buat apa di Shah Alam.

Well, mungkinlah tak seseram mana pun kisah kali ni. Maaf andai mengecewakan. Mungkin cara penyampaian Mya pun tak sebunga cerita yang lepas. Tapi, ini bukan kali pertama pun kami diganggu di homestay/hotel tempat kami bermalam. Dah naik lali. Yang penting, jangan kacau kami nak tidur je. Seram tak seram, boleh kena lempang wooo. Okeylah. Mya nak sambung rehat. Roger and Out.

Saturday, September 22, 2018

Arts & Lights jadi tarikan utama di Southville City

Assalamualaikum w.b.t. Selama berhujung minggu buat semua pembaca yang masih sudi singgah di blog Mya yang serba kekurangan ini. Kekangan masa membataskan Mya untuk terus update mengenai cerita terkini di sekeliling kita. Pun begitu, dalam mencari sedikit ketenangan dari tekanan kerja, Mya sempat pergi ke Southville City dengan seorang teman dan mencuba sendiri tarikan terbaru di sana, iaitu, Arts & Lights. Apa yang menarik dan terbaru mengenai Arts & Lights ini, Mya akan ceritakan di sini.


Program Arts & Lights Play ni sebenarnya merupakan satu program sampingan MahSing Group untuk memperkenal Southville City kepada orang luar. Tapi, apa yang menariknya dengan program ini, pengunjung boleh datang dan bergembira di sini. If you are looking for idea to update your instagram feed, made sure to be here while the program is still on, yang mana akan berlangsung dari 9 September sehingga pertengahan Oktober nanti. Ada beberapa bilik yang disediakan yang pastinya instagram-worthy untuk mereka yang mahukannya.



Kat sini juga ada disediakan aktiviti bertema indoor, seperti jenga dan congkak. No fuzzy sebab ada jugak food truck untuk awak-awak yang lapar sementara menunggu giliran masuk ke bilik-bilik yang disediakan. Every bilik, awak boleh masuk untuk 3-5 minit. Macam misteri sangat je bilik-bilik ni kan? Kejap lagi Mya sedekahkan beberapa gambar Mya yang sempat diambil di sini *padahal lari dari kamera je kerjanya. tak reti la nak berposing ni.*


Untuk masuk, awak boleh check di website rasmi mereka. Ada jugak direction untuk ke sana dalam website tu. Tak jauh pun dari Plaza Tol Southville City tu. Ada wifi dan air minuman disediakan secara percuma untuk anda. Nak rehat-rehat dan bertenang seketika, ada beany yang disediakan untuk awak chill dan lepak dengan kawan-kawan. Kalau datang ramai-ramai tu, kena cuba bilik Pew Pew Pew ye. 

Friday, August 31, 2018

Kejutan buat Yang Tersayang Hanya di Hujung Jari

Assalamualaikum w.b.t. Selangkah ke hadapan. Itu yang boleh Mya katakan dengan apabila melihat kepesatan dunia industri e-dagang yang kini mula menguasai pasaran peringkat global. Peluang ini nampaknya tidak dilepaskan oleh Flower Chimp yang kini semakin melonjak naik dalam perniagaan penghantaran bunga. Kejutan buat yang tersayang kini dimudahkan dengan adanya syarikat seperti Flower Chimp yang hanya memerlukan proses tempahan hanya di hujung jari.

Tempah Penghantaran Bunga dengan Penghantaran Percuma

Dengan harga dari serendah RM89, anda boleh membuat kejutan buat yang tersayang, bukan hanya di dalam Semenanjung Malaysia, malahan hingga ke Sabah dan Sarawak. Disesuaikan dengan kebolehan itu, Flower Chimp menawarkan kos penghantaran percuma tanpa had perbelanjaan minima. Malah, tempahan sebelum pukul 1 petang pada hari yang sama juga tidak menjadi masalah bagi mereka.
Maximilian Lotz, founder Flower Chimp sendiri memberitahu yang jenama mereka kini telah menjadi pilihan nombor 1 di Malaysia, Indonesia dan Filipina dalam masa kurang dua tahun dengan lima kali ganda rekod pertumbuhan tahun ini berbanding tahun 2017. Dengan prestasi yang memberansangkan ini, Flower Chimp kini sedang dalam usaha untuk memperkembangkan perniagaan dan rangkaian mereka ke Singapura dan beberapa negara Asia Tenggara lain menjelang 2019.

Flower Chimp: Wajah Baru Perkhidmatan Penghantaran Bunga

Lotz dan rakan kongsinya, Niklas Frassa merupakan dua usahawan dari Jerman yang melihat bahawa dunia bunga-bungaan boleh berkembang dalam bidang perniagaan, memberanikan diri untuk menjalankan perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Flower Chimp yang berada dibawah naungan mereka bertekad untuk mengutamakan kepuasan pelanggan dengan menawarkan perkhidmatan penghantaran percuma bunga-bungaan yang berkualiti tinggi dengan harga berpatutan ke seluruh negara.

Bagi awak yang hendak memberikan kejutan kepada yang tersayang tapi tak ada masa untuk pergi memilih secara fizikal di kedai, awak boleh ke laman Flower Chimp dan pilih pakej yang sedia ditawarkan di sana. Bukan sekadar flower bouquet saja tau. Ada jugak chocolate dan box. Seleksi bunga pun sangatlah pelbagai. Penuhi kehendak anda di sana, okey? Roger and Out.