Search This Blog

Thursday, January 11, 2018

Abadikan kenangan dengan photobook dari LifeBuuk

9:43 PM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Excited pulak hari ni nak bercerita. Sebabnya, barang yang Mya tunggu-tunggu sejak minggu lepas dah sampai kat tangan Mya hari ni. Maka, excited tu memang tak terkiralah jadinya. Mana-mana reader yang ada follow akaun instagram Mya mesti dah boleh teka apa barangnya tu, kan? Okeylah. Sebenarnya, minggu lepas Mya ada submit order pada LifeBuuk. Dan Mya baru je dapat photobook tu. Sumpah puas hati. Macam tak nak lepas pun ada.
Yang buat Mya suka sangat dengan photobook dari LifeBuuk ni sebenarnya sebab gambar-gambar tu dicetak atas kertas gambar, bukan atas kertas macam photobook lain. Siap boleh koyak kalau rasa nak bagi gambar tu pada orang lain. Kualiti gambar pulak memang ikut resolution gambar. Kalau resolution rendah, gambar pecah-pecah yang awak upload dan submit, yang itulah yang awak dapat. Kalau awak upload gambar yang cantik, resolution pun nice, maka cantiklah gambar yang awak dapat. Dah macam hipotesis pulak.

Cara nak guna aplikasi pun tak susah. Setiap step ada disediakan arahan pendek. Cuma download aplikasi, kemudian daftar masuk. Bila dah berjaya, awak akan nampak ada ikon 3 garis lintang pada bucu bahagian kiri atas. Klik icon tu dan nanti akan keluar beberapa menu macam dalam gambar kat bawah ni. Klik pada menu yang atas sekali untuk create draft baru. Dalam draft ni nanti, awak boleh pilih gambar mana awak nak dan adjust sudut macam mana awak nak print. Memang senang sangat guna aplikasi LifeBuuk ni. Oh, ya! In general, satu photobook max 50 keping gambar untuk RM28. Berbaloi-baloi.
Sekarang ni, habis satu geng semua ikut nak buat. Nak buat hiasan photobooth masa wedding katanya. Ingatkan Mya sengaja nak buat untuk suka-suka. Tengok-tengok jadi idea untuk kawan-kawan pulak. Glad that I did help you girls dalam mencari idea. Tak sabar pulak nak tengok idea masing-masing untuk majlis nanti. Nanti Mya tengok lagi kalau ada benda best lain yang boleh Mya kongsi, okey? Roger and Out.

Sunday, January 7, 2018

Azam menabung 2018

7:28 PM 4 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hari ni dah genap seminggu kita masuk ke tahun baru 2018. Tengok kawan-kawan dalam facebook, instagram, even rakan blogger lain semuanya pasang niat nak menyimpan duit. Yang ibu bapa, semuanya menyimpan demi masa depan anak-anak. Yang bakal menamatkan zaman bujangnya, sudah tentulah menyimpan demi majlis yang nak dilangsungkan. Yang nak melancong dan membeli ruamh atau kereta pun semestinya ada. Memang variety-lah niat masing-masing nak menabung ni.

Tapi, Mya sebenarnya lagi suka tengok teknik menabung masing-masing. Ada yang ikut teknik mingguan. Ada yang gunakan teknik tarikh harian. Yang paling latest tadi, Mya terbaca yang ada seorang lelaki ni menyimpan sehingga RM4380 selama 245 hari. Itupun beserta dengan niat nak berhenti merokok. Jadi, setiap kali hati nak beli rokok, dia akan masukkan duit tu dalam tabung. Seorang kenalan Mya pula, menyimpan duit RM20. Jadi, setiap kali duit tu dapat ke tangannya selepas shopping, memang duit tu akan masuk dalam simpanannya.
Mya punya niat tahun ni lebih kurang sama je dengan tahun-tahun sebelumnya: nak bercuti pusing satu Malaysia, termasuklah Sabah dan Sarawak. Jadi, Mya nak menyimpan sebanyak mana yang mampu sehingga bulan Jun ni dahulu. Moga-moga dipermudahkan. Tengah berusaha menjayakan tabung hijau (RM5) dan tabung duit syiling. Nanti bulan enam selepas raya baru kita korek tabung ye. Minta-minta tak cepat patah semangat macam tahun-tahun sebelum ni. Mohon juga anak-anak buah tak minta duit raya banyak-banyak tahun ni. 

Tak kira apa pun niat atau cara yang kita gunakan, Mya doakan agar kita semua berjaya mencapai misi yang kita tumpukan sangat tu. Jangan cepat patah semangat, okey? Nampaknya lepas ni kena kurangkanlah perangai trip tak dirancang macam semalam tu. Good luck to all of us. Roger and Out.

Thursday, January 4, 2018

Senarai Peserta Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

8:32 PM 13 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Dalam entri ni Mya nak senaraikan blog peserta yang sudah turut serta dalam Mystery Giveaway by www.myafarisha.com yang bakal berakhir pada 8 Januari nanti. Tinggal 4 hari sahaja lagi. Jadi, bagi rakan-rakan blogger yang masih belum menyertai giveaway Mya kali ni, jom join cepat-cepat sebab hadiah misteri bernilai RM100 sedang menanti pemenang bertuah.
  1. http://www.lubukseni.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  2. http://aztieyshana.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  3. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  4. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  5. http://bidadarisado.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  6. http://www.leaazleeya.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  7. http://www.umifuzy.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  8. http://www.apekinah.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  9. https://ohthrillers.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  10. http://www.raydahalhabsyi.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  11. http://theieraziera.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  12. https://berstoryatsini.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  13. http://www.raydahalhabsyi.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  14. http://caramelmacchiyato.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  15. http://aninashyqinlife.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  16. http://darikacamataseorangwanita.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  17. http://queensyanis.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  18. http://azlanbahar.com/contest/mystery-giveaway-www-myafarisha-com/
  19. http://farhannajafri.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  20. https://misspurple17.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  21. http://www.mrspip.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  22. http://www.hakimramli.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  23. http://www.pokcikblogger.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  24. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  25. http://mincrumbs.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  26. http://www.bondezaidalifah.com/2017/12/mystery-giveaway-bt-wwwmyafarishacom.html
  27. http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  28. http://ctroxalynna.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  29. http://justanotherrandomchapters.blogspot.my/2017/12/7-mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  30. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  31. http://chiizu-san.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  32. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  33. https://jombercontest.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  34. http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  35. http://www.jiakreatifelt.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom_35.html
  36. http://jomjoingafw.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  37. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  38. http://abeautybutabeast.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  39. https://mrsablogstori.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  40. https://messarah.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  41. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  42. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  43. http://nazatul-nashya.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  44. https://cikash.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  45. http://www.mariafirdz.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  46. http://www.mamapipie.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  47. https://asyiqin89.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  48. https://nnizati.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  49. https://ridoaritoka.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  50. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  51. https://smoochiemallow.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  52. ladyinredplanner.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  53. http://ciknurul23.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  54. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  55. http://cikdylah.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  56. http://airahsyahirah.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  57. http://iyou90.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  58. http://dhieranottie.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  59. http://masturanasarudin.blogspot.com/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom-8.html
  60. https://rodiahamir.blogspot.my/2017/12/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  61. http://at-tarmizi.blogspot.my/2018/01/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  62. http://www.sayidahnapisah.com/2018/01/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  63. http://www.maisarahsidi.com/2018/01/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  64. http://penselduabee.blogspot.com/2018/01/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html
  65. https://izahafizah.blogspot.my/2018/01/mystery-giveaway-by-wwwmyafarishacom.html

Tuesday, January 2, 2018

[LYRICS] Rewrite the Stars - Zac Efron ft Zendaya (The Greatest Showman OST)

11:00 AM 1 Comments
LYRICS Rewrite the Stars - Zac Efron ft Zendaya The Greatest Showman OST, LYRICS Rewrite the Stars - Zac Efron ft Zendaya The Greatest Showman OST

Rewrite the Stars Lyrics
Zac Efron ft Zendaya
(The Greatest Showman OST)

You know I want you
It's not a secret I try to hide
I know you want me
So don't keep saying our hands are tied

You claim it's not in the cards
But fate is pulling you miles away
And out of reach from me
But you're here in my heart
So who can stop me if I decide
That you're my destiny?

What if we rewrite the stars?
Say you were made to be mine
Nothing could keep us apart
You'd be the one I was meant to find
It's up to you, and it's up to me
No one can say what we get to be
So why don't we rewrite the stars?
Maybe the world could be ours
Tonight

You think it's easy
You think I don't want to run to you
But there are mountains
And there are doors that we can't walk through
I know you're wondering why
Because we're able to be
Just you and me
Within these walls
But when we go outside
You're going to wake up 
and see that it was hopeless after all

No one can rewrite the stars
How can you say you'll be mine?
Everything keeps us apart
And I'm not the one you were meant to find
It's not up to you
It's not up to me
When everyone tells us what we can be
How can we rewrite the stars?
Say that the world can be ours
Tonight

All I want is to fly with you
All I want is to fall with you
So just give me all of you

It feels impossible 
(It's not impossible)

Is it impossible?
Say that it's possible

How do we rewrite the stars?
Say you were made to be mine?
Nothing can keep us apart
Cause you are the one I was meant to find
It's up to you
And it's up to me
No one can say what we get to be
And why don't we rewrite the stars?
Changing the world to be ours

You know I want you
It's not a secret I try to hide
But I can't have you
We're bound to break and
My hands are tied

Sunday, December 31, 2017

[LYRICS] A Million Dreams - Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams (The Greatest Showman)

4:00 PM 1 Comments
A Million Dreams Lyrics Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams,  A Million Dreams Lyrics Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams

A Million Dreams Lyrics
 Ziv Zaifman, Hugh Jackman, Michelle Williams
The Greatest Showman OST

I close my eyes and I can see
The world that's waiting up for me
That I called my own

Through the dark, through the door
through the no-one has been before
But it feels like home

They can say, they can say
"it all sound crazy"
They can say, they can say
I've lost my mind
I dont care, I dont care
if they call me crazy
We can live in the world that we design

Cause every night I'm lie in bed
The brightest color fills my head
A million dreams to keeping me awake

I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all its gonna take
A million dreams for the world it's gonna make

There's a house we can build
Every room inside it fills 
with things from far away
Special things I compiled, 
each one there to make you smile
on a rainy day

They can say, they can say
"it all sound crazy"
They can say, they can say
We've lost our mind
I dont care, I dont care
if they call us crazy
Run away to the world that we design

Cause every night I'm lie in bed
The brightest color fills my head
A million dreams to keeping me awake

I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all its gonna take
A million dreams for the world we gonna make

However big, however small
let me be part of it all
share your dreams with me
You may be right, you may be wrong
To say that you brave along
to the world you see
to the world I close my eyes to see
close my eyes to see

Cause every night I'm lie in bed
The brightest color fills my head
A million dreams to keeping me awake

I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all its gonna take
A million dreams for the world we gonna make