Search This Blog

Wednesday, September 20, 2017

First Beauty Box Giveaway by Us with Love ❤

9:54 PM 1 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Jom-jom teman Mya join giveaway ni. Manalah tau. Kot-kot untung badan sendiri, awak atau Mya boleh menang hadiah beauty box daripada penganjur. Sambil-sambil tu, bolehlah kita lebarkan sayap pengenalan dengan rakan blogger lain. Itu pun salah satu sebab kenapa Mya suka join giveaway. Anyway, giveaway ni akan berakhir pada 20 Oktober nanti. Jadi, masih ada banyak lagi masa untuk kita join sama-sama giveaway ni.
Klik banner utk join .
Instagram : @myatika
Facebook : Mai Nurul Atika

Warna lip matte dalam jenama berbeza

10:07 AM 3 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Hari ni Mya nak share sikit panduan warna lip matte dalam beberapa jenama berbeza yang Mya dapat dari Facebook Page The Beauty Hack HQ ni. Mya tahu ramai yang pernah hadapi keadaan yang sama macam Mya dan kakak alami dua minggu lepas. Yang mana, bila kakak cuba nak cari warna lip matte yang sama macam Mya pakai,dia tak tahu code sebenar warna tu dalam jenama yang lain. So, hari ni Mya nak share benda ni, supaya awak tak hadapi masalah yang sama macam yang Mya alami.

Code warna lip matte dalam jenama berbeza

Mungkin ada antaranya yang nampak berbeza dengan satu sama lain, walaupun berada dalam code yang sama. Mungkin faktor bekas ataupun pencahayaan. Tapi, Mya harap yang entri ringkas pagi ni dapat bantu awak yang mungkin sedang tertanya-tanya macam Mya tempoh hari. Oh ya. Mungkin juga boleh dijadikan panduan untuk awak yang tertanya-tanya warna lip matte yang sesuai dengan kulit wajah. Sekian.

Tuesday, September 19, 2017

Segmen Bloglist Oktober

10:00 AM 11 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Hai semua. Mya kembali dengan segmen baru yang agak ringkas dan mudah untuk disertai. Tujuan segmen kali ini pun adalah demi mengeratkan silaturahim antara rakan-rakan blogger, baik yang baru mahupun yang sudah lama menyertai dunia penulisan maya ni. Malahan, jika awak terpilih untuk disenaraikan dalam bloglist mana-mana blog, awak sebenarnya menempah peluang untuk menaikkan blog awak sendiri.
Untuk segmen kali ini, Mya akan pilih beberapa blog untuk dimasukkan dalam bloglist Mya untuk bulan Oktober nanti secara random. Jangan risau. Tiada unsur pilih kasih, pilih bulu, atau pilih apa sahaja yang berunsurkan rasuah, duit kopi dan sebagainya. Mya akan pilih secara cabutan kertas untuk berlaku adil kepada semua. Bagi merancakkan lagi segmen kali ni juga, Mya akan pilih dua orang yang akan mendapat hadiah misteri daripada Mya. Apa hadiah tu? Adalah. Dah nama pun hadiah misteri.

Syarat penyertaan sangat mudah.
  1. Follow blog ini
  2. Follow instagram , google+ dan facebook page
  3. Tinggalkan link blog awak di bahagian komen.
  4. Tak perlu buat entri pun.
  5. Blog yang terpilih perlu letakkan link blog Mya dalam bloglist-nya juga.
Senang sangat kan? Jadi, marilah beramai-ramai join segmen ini yang akan berlangsung mulai 19 hingga 30 September nanti. Manalah tahu. Jika tidak terpilih dalam senarai bloglist, awak mungkin berpeluang menang hadiah misteri daripada Mya.

Monday, September 18, 2017

Wednesday, September 13, 2017

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my

10:04 AM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Sorry Mya busy sikit minggu ni sebab ada dateline nak kejar. Tapi, alang-alang ada sikit masa ni, Mya nak ajak join satu segmen yang dianjurkan oleh rakan AFB Mya, iaitu Cikla. Jadi, kalau awak ada masa nak join, klik banner kat bawah ni tau. Bagusnya bila terpilih untuk bloglist ialah, awak dapat tambahkan jumlah pengunjung ke blog awak. Jangan lupa tau untuk join


Mya tag kak Lyana Ishak dan adik Kin Assufi