Search This Blog

Monday, August 20, 2018

Cannis Mobile App: the future of technology

12:23 PM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. To begin, I am truly honoured to be one of thousands to be able to witness the Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony in Setia City Convention Center yesterday. To believe in the power of a thought, is where it all begin: the development of Cannis Mobile App, a 7 features – in – 1 mobile application. 
Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony
The event was hosted by the multi-talented host, Helmi Gimik and Christina and attended by our very own Tengku Puteri Datuk Paduka Seri Hajah Zahariah, the sister of Sultan of the Selangor, who is also the chairman of Cannis Group. Along with Her Royal Higness Crown Princess is the Vice Chairman, Tan Sri Dato Sri Ong Tee Kiat, and the CEO, Datuk Dr. Azman Ching.  
Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony
Aimed to create an integrated platform and promote progress and business development of social media application services, NIMPMOS Sdn. Bhd. Officially launched Cannis App that combined seven most popular features of mobile devices. This includes online live broadcast, live e-commerce, online games, creative videos, social media, discount shopping and Cannis payment. 
Cannis Mobile App Launching and Signing Ceremony
Datuk Dr. Azman Ching told media that Cannis app will be introduce world widely, especially in the sector of tourism and economy, as Cannis Group has linked with a few merchants around the world, such as ADMall, NuNu Mall, BeeZMall and a few others, including owner of plastic surgery clinic in Korea. 
Those who want to download and use the app, you can do so by downloading the mobile app in Google Play Store. However, for those who are using iPhone, you can start download the app after they release them in App Store later. I hope the app will exceed the goal and become the pride of Malaysia.

Tuesday, August 14, 2018

[LYRICS] Have it all - Jason Mraz

4:41 PM 1 Comments
[LYRICS] Have it all - Jason Mraz, [LYRICS] Have it all - Jason Mraz


[LYRICS] Have it all 
Jason Mraz

May you have auspiciousness and causes of success
May you have the confidence to always do your best
May you take no effort in your being generous
Sharing what you can, nothing more nothing less

May you know the meaning of the word happiness
May you always lead from the beating in your chest
May you be treated like an esteemed guest
May you get to rest, may you catch your breath

And may the best of your todays be the worst of your tomorrows
And may the road less paved be the road that you follow

Well here's to the hearts that you're gonna break
Here's to the lives that you're gonna change
Here's to the infinite possible ways to love you
I want you to have it
Here's to the good times we're gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Oh! I want you to have it all
I want you to have it
I want you to have it all

May you be as fascinating as a slap bracelet
May you keep the chaos and the clutter off your desk
May you have unquestionable health and less stress
Having no possessions though immeasurable wealth

May you get a gold star on your next test
May your educated guesses always be correct
And may you win prizes shining like diamonds
May you really own it each moment to the next

And may the best of your todays be the worst of your tomorrows
And may the road less paved be the road that you follow

Well here's to the hearts that you're gonna break
Here's to the lives that you're gonna change
Here's to the infinite possible ways to love you
I want you to have it
Here's to the good times we're gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Oh, I want you to have it all
I want you to have it
I want you to have it all
Oh, I want you to have it all

All you can imagine
All, no matter what your path is
If you believe it then anything can happen
Go, go, go raise your glasses
Go, go, go you can have it all

I toast you

Here's to the hearts that you're gonna break
Here's to the lives that you're gonna change
Here's to the infinite possible ways to love you
I want you to have it
Here's to the good times we're gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Oh, I want you to have it all
I want you to have it
I want you to have it all

Here's to the good times we're gonna have
Here's to you always making me laugh
Here's to the fact that I'll be sad without you
I want you to have it all

Friday, August 10, 2018

Penangan sakit lutut

9:42 AM 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Maaf kerana lama menghilangkan diri selepas berjanji untuk kembali aktif ber-blog. Mungkin ada yang sudah tahu. Tapi, rasanya lebih ramai yang masih tidak tahu yang Mya sekarang sudah berpindah tempat kerja. Cabaran tempat baru ni ialah sakit lutut. Bila baca, macam tak kena kan? Tapi, itulah kenyataannya. Nasiblah ada spray penyembuh sakit lutut. Baru terasa nikmat dan bahagianya macam mana bila tengah sakit tu, ada spray penyembuh ni. 

Cerita dia, Mya baru je masuk ke syarikat baru pada hari Isnin lepas. Nak berjimat punya pasal, Mya buat keputusan untuk bergerak ke tempat kerja dengan menggunakan LRT. Ajenye ye. Kalau dah bayaran parking seharian lagi mahal dari lunch dan dinner. Baik Mya guna duit tu pergi makan. Lagilah nikmat dunia. 

Dulu masa tak ada kereta, Mya memang pergi ke KLCC atau KL Sentral dengan LRT saja. Tapi mungkin sebab dah lama tak gunakan perkhidmatan pengangkutan awam yang satu ni, kaki macam tak boleh nak beri kerjasama. Tambah-tambah lagi bila dalam LRT di waktu pagi dan petang pada hari bekerja ni macam ikan sardine dalam tin. Memang jawabnya Mya yang naik kemudian ni kena berdiri sajalah sepanjang perjalanan. 
On the first day, memang Mya mengadu sakit la. Lutut rasa sengal yakmat sampai rasanya memang tak larat nak melangkah cari kedai makan malam tu. Nasib teringat ada simpanan biobax dalam kereta masa tu. Balik makan terus spray. Tak tunggu apa dah. Salah sendiri sebab masa tu terlebih aktif. Lepas balik kerja terus cari makan pulak. Tengah malam pulak pergi jemput orang di stesen bas. 

Sekarang dah lega sebab Mya biasakan urut 3 kali sehari. Sampai tempat kerja sapu sekali, lunch break sekali, lepas balik dari kerja sekali. Siap boleh pusing mall dan foodhunting lagi lepas balik kerja sekarang ni. And seriously, both my parents have been using biobax ni since the first day I introduced them to this product. Siap jadi item wajib tiap kali pergi travel mana-mana. Apa nak susah. Just pack in backpack je. Sebab, memang dah biasa sangat my mom sakit lutut lepas habis merayap. Almaklumlah, time shopping mana nak ingat. Segala buah tangan kena kasi settle dulu *tepuk dahi* 
Selalunya memang Mya lah yang jadi tukang urut. Tapi takde masalah pun. Sebab bau Biobax ni wangi. Lepas tu dia tak melekit melengas atas tangan macam minyak urut lain. Sapu-sapu je keliling lutut, terus meresap dalam kulit. Oh ya. Disebabkan Mya baru je restok bekal Biobax kat rumah, Mya nak share je la yang korang boleh beli secara online jugak. Minggu lepas Mya beli dua botol dengan kupon diskaun ‘RM20’, dapatlah diskaun RM20 ringgit masa checkout tu. Cubalah. Mungkin ada lagi offer tu. Jimat sikit. 

Dah. Mya nak sambung buat kerja. Lutut tengah sedap lepas kena sapu dengan biobax. Kena air-cond pulak. Nyaman je. Walaupun hati tak berapa rasa yang sama. Nanti Mya update semula pasal necessity on travelling ye. Roger and Out.

Wednesday, August 1, 2018

[Lyrics] Dancing Queen - ABBA

10:47 AM 2 Comments


Ooh
You can dance
You can jive
Having the time of your life
Ooh, see that girl
Watch that scene
Dig in the dancing queen

Friday night and the lights are low
Looking out for a place to go
Where they play the right music
Getting in the swing
You come to look for a king

Anybody could be that guy
Night is young and the music's high
With a bit of rock music
Everything is fine
You're in the mood for a dance

And when you get the chance
You are the dancing queen
Young and sweet
Only seventeen
Dancing queen
Feel the beat from the tambourine, oh yeah

You can dance
You can jive
Having the time of your life
Ooh, see that girl
Watch that scene
Dig in the dancing queen

You're a teaser, you turn 'em on
Leave 'em burning and then you're gone
Looking out for another
Anyone will do
You're in the mood for a dance

And when you get the chance
You are the dancing queen
Young and sweet
Only seventeen
Dancing queen
Feel the beat from the tambourine, oh yeah

You can dance
You can jive
Having the time of your life
Ooh, see that girl
Watch that scene
Dig in the dancing queen
Dig in the dancing queen

Monday, July 30, 2018

Gunung Mercedes, Ipoh

5:00 PM 6 Comments
Assalamualaikum w.b.t. Sebenarnya tak ada apa yang istimewa pun dengan entri kali ini. Sekadar satu post peringatan buat diri sendiri yang selalu berlagak terlupa dengan asal usul sendiri. Actually, bukan sengaja terlupa. Tapi mungkin juga faktor usia ataupun peredaran masa yang semakin laju. Mana tidaknya, makin hari makin banyak benda baru yang diperkenal. Macam kes Gunung Mercedes ni. Jangankan Mya. Mungkin ramai je orang Ipoh yang sudah terlupa. Apatah lagi adik-adik yang lahir pada tahun 2005 dan ke atas. Jelas mereka lagi tidak tahu pasal Gunung Mercedes ni.

Gunung Mercedes atau nama lainnya, Gunung Sam Poh Tong ini sebenarnya menempatkan kuil buddha tertua dan paling terkenal dalam negeri Perak ni. Dibina pada tahun 1912 oleh komuniti Buddha yang tinggal di sekitar kawasan bukit batu kapur ini, kedudukan betul-betul terletak di tengah antara Simpang Pulai dan Ipoh. Tetapi, apa agaknya punca atau sebab sehingga bukit ini pernah dikenali sebagai Gunung Mercedes? Mya pun hampir lupa, sehinggalah diingatkan semula oleh ayah semalam.
Gambar dari imagesofipoh.blogspot.com
It was in the years of 70s' when Ipoh was known as 'The Millionaire City' as you can see many Benz were driven by rich towkeys during the era. So many until the city became the best selling Mercedes Benz town. The group who sold the cars was led by Mr. Chua, who also finally decided to put up a Benz logo on the hill. The hill was then called as Gunung Mercedes, which also remarked as the main landmark of the big city named Ipoh.

Mya masih boleh ingat dengan jelas cerita masa kecil dulu. I used to live in Teluk Intan and even now, my parents spend most of their time in Lumut rather than in our own house in Simpang Pulai. Tapi, kalau dulu-dulu, bila balik je ke Ipoh, Mya mesti akan cari insignia ni dulu, sebagai tanda that I'm back home. Tapi, bila lama tak tengok, Mya jadi lupa di mana kedudukan signage ni. And over time, Mya jadi lupa kewujudan signage ni pula.
Mungkin niat asal pemilik syarikat permotoran yang naikkan signage logo Benz ini pada asalnya nak mengiklankan syarikatnya, atau mungkin demi nak menunjukkan kebanggaan kepada Ipoh yang ketika ini dikenali sebagai bandar Mercedes Benz. Tapi, bila signage ini makin berkarat dan akhirnya diturunkan atas alasan membahayakan kawasan sekitar, ramai yang akur. Sehinggalah pada tahun 2009, banyak signage 'I-P-O-H' yang dinaikkan di tepi jalan beberapa lebuh raya utama. Anyway, I'm still a proud Perakian who now mencari rezeki di tanah Selangor.